Annons

Ny Diamond League-seger för Duplantis i Paris

Armand Duplantis 5TW 4017 0753 (1) Mondo tog karriärens 30:e Diamond League-seger.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Det blev en ny seger i Diamond League för Mondo Duplantis som klarade 6.00 i Paris. I samma gala fick vi se världsrekord i både höjd och på 1500 meter.

Annons

Det var nyckfulla vindar på Stade Charléty i södra Paris när säsongens åttonde Diamond League-gala avgjordes.

Upsala IF:s Mondo Duplantis gick in i herrarnas stavtävling på 5.65, en höjd som han klarade direkt. Han stod sedan över till 5.85 som han inte hade några problem att ta sig över på första försöket.

Amerikanen Sam Kendricks klarade 5.95 direkt vilket även Duplantis gjorde. När ribban höjdes till 6.00 försvann Kendricks samtidigt som svensken klarade i sitt andra hopp. Duplantis begärde sedan upp ribban på världsrekordhöjden 6.25.

Det blev aldrig något hopp i det första försöket då Duplantis väntade ut motvinden som aldrig hann vända innan tiden gick ut. Det andra försöket var misslyckat och i det tredje hoppet var han uppe och kände på ribban som ramlade ner.

Inget nytt världsrekord men väl ännu en 6-meterstävling för Duplantis som tog sin 30:e Diamond League-seger.

Annons

Galan i Paris innehöll något så ovanligt som två världsrekord. Först förbättrade Ukrainas Yaroslava Mahuchikh det 37 år gamla världsrekordet i höjd med en centimeter till 2.10. Knappt en timme senare slog Kenyas Faith Kipyegon sitt eget världsrekord på 1500 meter med tiden 3:49.04.

Se alla resultat från Diamond League i Paris.

William Asker över 5.50 i Göteborg

Det var inte bara i Paris det presterades bra stavhopp av en svensk. På Världsungdomsspelen i Göteborg klarade Örgrytes William Asker 5.50. Resultatet är en förbättring med hela 14 centimeter för William som fyllde 20 år i maj.

Alla resultat från Världsungdomsspelen.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter