Annons

Annons

Nya personliga rekord för Emil och Wilma i Jessheim

Emil Wilma Emil Danielsson och Wilma Nielsen, arkivbilder.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Det gick undan för flera av de svenska löparna som tagit sig till norska Jessheim för att springa 1500 meter. Snabbast bland svenskarna gick det för Wilma Nielsen och Emil Danielsson.

1500-metersfestivalen i Jessheim norr om Oslo lockar många medeldistanslöpare och i år var det flera snabba svenskar på plats. Förutsättningarna var goda och vädret fint, vilket kanske är en av förklaringarna till att det blev flera snabba heat.

Spårvägens Emil Danielsson slog till med både ett nytt personligt rekord och nytt svenskt årsbästa när han susade segrande i mål på 3:37.01, en putsning av det gamla perset med 56 hundradelar. Det räckte även till totalseger i tävlingen. 

– Det kändes helt okej, inte riktigt lika bra som tidigare lopp, men jag är desto mer nöjd med resultatet. Jag kunde trycka på bra sista 300, men jag tror att det finns mer på 1500 meter i år, säger Emil Danielsson. 

I damernas sista heat sprang bland annat Örgrytes Wilma Nielsen som gick in på en fjärdeplats med ett präktigt nytt pers som lyder 4:13.97, en förbättring med nästan sex sekunder.

– Det kändes superbra! Det var mitt andra PB på 1500 meter i år, men jag tror att det finns mer att ge i ett perfekt lopp, säger Wilma Nielsen.

Loppet tar henne också upp till en andraplats på svenska årsbästalistan med endast Hanna Hermansson framför sig.

Även Sävedalens Linn Söderholm slog pers och kom in som femma i sitt heat på 4:14.09 och IF Göta Karlstads Olivia Weslien sprang på nya personliga rekordet 4:17.13. Det gör att de lägger sig som trea och fyra på svenska årsbästalistan. 

Du hittar alla resultat från Jessheim här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Oskar Edlund U23 EM
Sverige-bästa av Oskar igen!

Oskar Edlund har ännu en gång putsat sitt eget Sverige-bästa på 600 yards. I finalen i Lubbock, Texas, där Big 12 Indoor Track And Field Championships arrangeras, sprang Täbytalangen på 1:08.52.

LÄS MER