Annons

Annons

Nytt kulpers av Vanessa Kamga – femma genom tiderna

Vanessa Kamga Kula Vanessa Kamga (arkivbild).

FOTO: DECA TEXT&BILD

Diskuskastaren Vanessa Kamga satte under måndagen nytt personligt inomhusrekord i kula med 17.31 på en tävling i Falun. Och hon slog även till med den andra längsta kastet i Sverige i vikt.

På måndagens DSA Elit-tävling i Falun fick Vanessa Kamga på en riktig pärla i sista omgången då kulan flög 17.31. Hässelbys diskusess förbättrade därmed sitt nyligen satta personliga inomhusrekord med 41 centimeter och hon klättrade från åttonde till femte plats på den svenska genom-tiderna-listan.

Men Vanessa nöjde sig inte där. Hon tävlade även i vikt och i det andra kastet flög vikten 23.13 meter, det andra längsta kastet i Sverige någonsin. Nu är det bara Ida Storm som har kastat längre, 23.73 vilket hon kastade 2017.

På samma tävling fick både Hammarby IF:s Grete Ahlberg och Hässelbys Ragnar Carlsson till fina kast med släggan. Grete noterades för 66.10 och Ragnar för 74.88. Grete och Ragnar var även de med i vikttävlingen och kastade 21.23 respektive 22.65 meter. 

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Albufeira
Framtidens friidrottstjärnor i Olympisk Offensiv

Albufeira i Portugal gästas just nu av många svenska friidrottsstjärnor och deras tränare som är på träningsläger inom ramen för Olympisk Offensiv. Vi fick en inblick i lägret och SOK:s satsning på unga friidrottare.

LÄS MER