Annons

Nytt pers av Carl Bengtström: "Det finns mer att hämta"

Carl Bengtstrom22 Carl Bengtström, arkivbild.

Carl Bengtström har haft en kanonstart på säsongen och under Meeting de Marseille sänkte han sitt personliga rekord med tre hundradelar på 400 meter häck: "Jag kände mig riktigt stark de sista 150 meterna. Det är lite ringrostigt, jag har en stark motor men inte så mycket finess", säger han.

Annons

Det blev en riktig fullträff för Örgrytes Carl Bengtström som slog till med ett nytt personligt rekord när han tog hem segern på 400 meter häck vid Meeting de Marseille i Frankrike på onsdagskvällen.

Carl låg långt fram i loppet ända från start och på upploppet låg han nästan sida vid sida med Joshua Abuaku från Tyskland. Bengtström lyckades dock hålla undan och vann på den finfina tiden 48.49, en putsning av det personliga rekordet från 2022 med tre hundradelar.

– Det kändes ok, inte skitbra egentligen för jag är rätt nedtränad. Det var lite passivt första fem sex häckarna, så där finns det mer att hämta, men jag kände mig riktigt stark de sista 150 meterna. Det är lite ringrostigt, jag har en stark motor men inte så mycket finess, säger Carl Bengtström och fortsätter:

– Det känns jättebra att kunna göra ett sådant här halvbra lopp och att det ändå går så fort.

Carl Bengtström har haft en pangstart på säsongen. Redan i säsongspremiären i spanska Huelva sprang han under kvalgränsen till OS och han blev förra veckan klar för olympiska spelen i Paris. Han är även uttagen till EM i Rom i början av juni.

Annons

Vidar Johansson stark på 3000 meter hinder

Det blev ett snabbt lopp över 3000 meter hinder där vi hade Ullevis Vidar Johansson till start. De tre främsta löparna sprang under OS-kvalgränsen 8:15.00 och Vidar Johansson kom i mål som sjua på sin fjärde snabbaste tid genom karriären, 8:20.87.

Hanna Hermansson från Tureberg sprang 1500 meter i Marseille och kom i mål på 4:07.68, vilket var nytt årsbästa.

Även Upsala IF:s  Simon Pettersson var i Marseille och hans längsta diskuskast för kvällen mätte 63.82, vilket räckte till en tredjeplats.

Alla resultat från Marseille hittar du här.

Annons

Annons

Relaterade nyheter