Annons

Nytt pers för släggkungen Ragnar Carlsson

Ragnar Carlsson (arkivbild). Ragnar Carlsson, arkivbild

FOTO: DECA TEXT&BILD

Sveriges släggmästare Ragnar Carlsson från Hässelby SK slog på måndagen till med ett nytt personligt rekord, vilket förstärker hans tredjeplats på Sverigebästalistan genom tiderna.

Annons

Nästan två år har gått sedan Ragnar Carlsson slog sitt pers i slägga sist. Då var det i Selfoss på Island, den här gången var det i Falun.

Den gången var det 77 meter blankt, den här gången var det mer än halvmetern längre. Släggan flög hela 77.57 och Ragnar Carlsson förstärker därmed sin tredjeplats på genom-tiderna-listan i Sverige. Före sig på den listan har han tvåan Kjell Bystedt (78.64) och Tore Gustafsson som är den enda svensk som kastat över 80 meter med det svenska rekordet 80.14 från 1989. 

Det var flera som hade en bra kastdag i Falun. Diskuskastaren Vanessa Kamga, som är klubbkompis med Ragnar Carlsson, och som har varit i USA och tävlat under våren, fick på ett nytt säsongsbästa när hon kastade 60.52. 

Och Spårvägens Sara Lennman visade på god kastform i kulringen där hon snuddade vid sitt pers redan i säsongsöppningen när hon stötte 18.00. Hennes personliga rekord är 18.05 från VM i Budapest i somras. 

Slutligen fick vi se ett långt kast i slägga av Rebecka Hallerth, även hon från Spårvägen, som kastade 68.42, inte ens metern ifrån hennes personliga rekord 69.30, som hon kastade i Karlstad redan i februari. 

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Andreas Kramer 0637
Nytt svenskt rekord av Andreas Kramer – "Supernöjd!"

Äntligen! På Irena Szewinska Memorial i polska Bydgoszcz lyckades Andreas Kramer vässa det svenska rekord han satte 2020. Ullevilöparen sprang i mål som segrare på 1:44.08, en sänkning av rekordet med hela 39 hundradelar. "Jag ville ju ha något med 1…

LÄS MER