Annons

Annons

Nytt pers på 3000 meter för Emil Danielsson

Emil Danielsson (1) Emil Danielsson, arkivbild.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Trond Mohn Games i Bergen var fullt av tävlande svenskar, men det var inte så många som hade en riktigt lyckad kväll i den norska solen. Emil Danielsson visade däremot framfötterna och tog med sig ett nytt personligt rekord på 3000 meter hem.

Norska Bergen stod värd för Trond Mohn Games, en Continental Tour-tävling av silvernivå och flera svenskar hade tagit sig dit för att tävla.

En av dem var Emil Danielsson som sprang 3000 meter och han gjorde det snabbare än han någonsin gjort det tidigare. Han gick in i tävlingen med ett pers på 7:46.29 och gick ut ur tävlingen med ett nytt pers på 7:45.98. 

– Det kändes väldigt bra! Tyvärr så var farten inte så hög men de sista 1000 meterna var riktigt bra och jag är nöjd med placeringen i det fältet, sa han efter loppet. 

Vi fick också se Julia Henriksson springa den för henne lite udda distansen 300 meter på tiden 37.94 och en trio svenskar springa 3000 meter hinder. Vidar Johansson kom in som trea i loppet på det nya svenska årsbästat 8.25.34, Emil Blomberg blev fyra på 8:25.34 och Simon Sundström sprang in på ett nytt eget årsbästa, 8:28.77.

För att se hur det gick för övriga svenskar kan ni gå direkt till resultatlistorna.

Mohammadreza sprang på nytt säsongsbästa Frankrike

Under lördagskvällen tävlades det även i Frankrike med svenskt deltagande. I Pacé sprang Mohammadreza Abootorabi i B-finalen i Europacupen på 10000 meter och tog hem segern på nya säsongsbästat 29:04.95. 

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Oskar Edlund U23 EM
Sverige-bästa av Oskar igen!

Oskar Edlund har ännu en gång putsat sitt eget Sverige-bästa på 600 yards. I finalen i Lubbock, Texas, där Big 12 Indoor Track And Field Championships arrangeras, sprang Täbytalangen på 1:08.52.

LÄS MER