Annons

Annons

Nytt svenskt rekord av Axelina: "Så himla skön känsla!"

Axelina Johansson 2022 Axelina Johansson, arkivbild.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Det blev ett nytt svenskt rekord i kula natten mellan lördag och söndag. Det nya rekordet lyder 19.54 och den nya rekordhållaren heter Axelina Johansson. "Det är en så himla skön känsla!" säger hon.

Precis när lördag blev söndag den 14 maj i Sverige stötte Axelina Johansson nytt svenskt rekord i kula i Big Ten Championships i Bloomington, Indiana, USA. Stöten kom i sista omgången och mätte 19.54 meter. Det är 12 centimeter längre än Fanny Roos tidigare svenska rekord på 19.42 som hon satte ifjol. 

Stöten var även nytt skolrekord för Nebraska och den tredje längsta stöten i NCAA, den amerikanska collegesportens, historia. Och det är inte nog med det – stöten är världens näst längsta utomhus i år.

- Tävlingen kändes bra! Jag öppnade med 19.37, superlätt. Tredje stöten mätte 19.29 men den missade jag i avslutet, så jag visste att om jag bara höll tekniken så skulle det flyga långt, berättar Axelina.

Och mycket riktigt. I sjätte stöten satte hon allt.

- Då kunde jag kombinera bra teknik med mycket adrenalin och då bara stack kulan. Det är en sån himla skön känsla när man känner att det är en lång stöt. Det känns så lätt! När kulan landade såg jag att det var långt och blev superglad!

Hela resultatlistan hittar du här.

Relaterade nyheter

Oskar Edlund U23 EM
Sverige-bästa av Oskar igen!

Oskar Edlund har ännu en gång putsat sitt eget Sverige-bästa på 600 yards. I finalen i Lubbock, Texas, där Big 12 Indoor Track And Field Championships arrangeras, sprang Täbytalangen på 1:08.52.

LÄS MER