Annons

Annons

OCR-EM dag 1 – fyra medaljer i åldersklasserna

OCR EM Medaljvinnarna Johanna Dermer, Madeleine Larsson, Ella Jacobsson, Maja Wellner

FOTO: CHRISTOPHER HOLMSTRÖM

Dag ett av OCR-EM i ungerska Tata innebar kortbana (3km) för våra svenska deltagare. Risk för regn betydde dock justeringar av hindren vilket tyvärr inte passade alla svenskar lika bra.

På grund av hinderändring med kort varsel blev elitatleternas resultat inte riktigt vad vi hoppats på. Istället fick de ta lärdom av situationen och förmedla tips och trix vidare till åldersklasserna som sprang efter eliten.

Atleterna i åldersklasserna drog uppenbarligen nytta av tipsen då de resulterade i hela fyra medaljer. Ella Jacobsson sprang hem ett EM guld i åldersklassen 16–17 år. Maja Wellner fick ställa sig på prispallen och ta emot en silvermedalj för kvinnor 25–29 år. I åldersklassen 45–49 togs två medaljer, silver genom Madeleine Larsson och brons genom Johanna Dermer. 

Landslagsledaren Christopher Holmström berättar att alla är väldigt taggade på revansch på standardbanan (12 km) imorgon, lördag.

 

Information om OCR-EM hittar du på den officiella hemsidan

Relaterade nyheter

OCR VM
Bra inledning på OCR-VM för Sverige

För första gången avgörs ett officiellt VM i OCR och platsen är belgiska Genk. Det svenska laget på plats har inlett tävlingarna starkt och tagit flera guld i para- och age-group-klasserna.

LÄS MER