Annons

Annons

OCR-EM dag 1 – fyra medaljer i åldersklasserna

OCR EM Medaljvinnarna Johanna Dermer, Madeleine Larsson, Ella Jacobsson, Maja Wellner

FOTO: CHRISTOPHER HOLMSTRÖM

Dag ett av OCR-EM i ungerska Tata innebar kortbana (3km) för våra svenska deltagare. Risk för regn betydde dock justeringar av hindren vilket tyvärr inte passade alla svenskar lika bra.

På grund av hinderändring med kort varsel blev elitatleternas resultat inte riktigt vad vi hoppats på. Istället fick de ta lärdom av situationen och förmedla tips och trix vidare till åldersklasserna som sprang efter eliten.

Atleterna i åldersklasserna drog uppenbarligen nytta av tipsen då de resulterade i hela fyra medaljer. Ella Jacobsson sprang hem ett EM guld i åldersklassen 16–17 år. Maja Wellner fick ställa sig på prispallen och ta emot en silvermedalj för kvinnor 25–29 år. I åldersklassen 45–49 togs två medaljer, silver genom Madeleine Larsson och brons genom Johanna Dermer. 

Landslagsledaren Christopher Holmström berättar att alla är väldigt taggade på revansch på standardbanan (12 km) imorgon, lördag.

 

Information om OCR-EM hittar du på den officiella hemsidan

Relaterade nyheter

Ocr23
OCR får SM-status från och med 2024

Vid Svenska Friidrottsförbundets årsmöte i Uddevalla togs det efterlängtade beslutet att OCR-sporten, efter tre år med riksmästerskap, från och med sommaren 2024 får officiell SM-status.

LÄS MER