Annons

OCR-EM i helgen: ”Jag har stora förhoppningar”

Ocr Em (2) Christopher Holmström inspekterar de branta banorna.

Det är dags att kora europeiska mästare i OCR. I italienska Folgaria är 19 svenskar beredda att göra upp om medaljerna: ”Jag hoppas att vi kan få upp en eller ett par atleter på prispallen”, säger landslagsledare Christopher Holmström.

Annons

Det har blivit dags för OCR-EM i italienska Folgaria och Sverige har 19 aktiva med till start. Vi har startande i samtliga distanser: short course, standard course och sprint. Flera av svenskarna kommer att dubbla och köra två distanser.

Folgaria ligger på 1300 meters höjd och att det ligger så pass högt och att banorna är branta och snåriga blir utmaningar för de tävlande:

– Banorna kommer att kunna bli tuffa och leriga om det kommer regn då det är mycket upp och ner i skog och skidbackar. Detta kan vara till fördel för oss som har många löpstarka i laget. Det som kan bli tufft för oss och de andra länderna är höjden för de som inte är vana, speciellt för de som tävlar i flera av loppen. Starten går på cirka 1300 meter över havet och från det ska man uppåt ett par hundra höjdmeter, säger Christopher Holmström, landslagsledare för OCR.

Under fredagen genomför short distance-tävlingarna där banan är cirka 3 kilometer lång med 20–30 hinder samt kval till 100-meterssprinten. På lördagen är det dags för standard course där banan är cirka 12 kilometer med ett 40-tal hinder och under den sista tävlingsdagen, som är söndag, är det dags för 100-meterssprint där banan endast är 100 meter lång och lagtävlingar.

– Jag har stora förhoppningar att vi kan göra bra resultat i alla lopp. I de individuella loppen har vi bra chanser och jag hoppas att vi kan få upp en eller ett par atleter på prispallen. I lagtävlingarna hoppas jag att vi kan försvara pallplatser från EM förra året, säger Christopher Holmström.

Mer information om mästerskapet inklusive tidsschema hittar du på hemsidan.

Annons

Annons

Relaterade nyheter