Annons

Patricia Kamga snuddade vid svenska juniorrekordet

Patricia Kamga 4428 Patricia Kamga, arkivbild.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Under tisdagen genomfördes en kasttävling i Uppsala där vi fick se långa släggkast av både Rebecka Hallerth och junioren Patricia Kamga. Patricia var bara 14 centimeter från det svenska juniorrekordet och förbättrade sitt eget personliga rekord med över två meter.

Annons

Upsala IF:s Patricia Kamga hade inför den här säsongen ett personligt rekord i slägga på 57.88. Det förbättrade hon först till 59.32 och sedan till 63.81 vid en tävling i Portugal.

Under tisdagskvällen förbättrade Patricia sig ytterligare till 66.08 och går in som tvåa på den svenska genom-tiderna-listan för F19. Upp till Eleni Larssons svenska juniorrekord fattas nu bara 14 centimeter. 66.08 placerar just nu Patricia som trea på världsårsbästalistan för U20-juniorer.

En annan som kastade långt i samma tävling var Spårvägens Rebecka Hallerth. Rebecka kastade långt redan i februari när hon gick in som sexa genom tiderna i Sverige med 69.30. I Uppsala landade släggan på 69.58 och hon förstärkte därmed sin sjätteplats.

Se alla resultat från Uppsala här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Armand Duplantis23 (1)
Mondo nära nytt världsrekord i Ostrava

Det var mycket nära att Armand Duplantis åter slog sitt eget världsrekord när han drog ner ribban, som låg på 6.25, med en knapp rivning på Golden Spike i tjeckiska Ostrava. Och både Samuel Pihlström och Andreas Kramer visade styrka på löparbanorna.

LÄS MER