Annons

Personligt rekord igen av Lennman: "Riktigt nöjd"

Sara Lennman 2884

FOTO: DECA TEXT&BILD

Så sent som i måndags satte Sara Lennman personligt rekord i kula med 18.25. På Nordiska mästerskapen i Malmö förbättrade hon perset med ytterligare 14 centimeter. Under söndagen fick vi även se Maja Nilsson höja sitt svenska årsbästa i höjd till 1.91.

Annons

De svenska damerna presterade högklassiga resultat i teknikgrenarna under Nordiska mästerskapens avslutningsdag. 

Spårvägens Sara Lennman har stadigt förbättrat sitt personliga rekord de senaste veckorna och i Malmö ökade hon på med ytterligare 14 centimeter. Hennes segerstöt 18.39 kom i den tredje omgången och hennes serie innehöll även en stöt på 18.07. 18.39 är det längsta Sara har stött alla kategorier, hennes personliga rekord inomhus är 18.25. 

– Jag är riktigt nöjd! Det blev en ganska så lång tävling i värmen så jag är glad att jag kunde få på ett par riktigt bra stötar. Jag känner mig trygg i ringen och det handlar bara om hur mycket man vågar släppa loss, säger Sara Lennman.

Sara berättar också om vad det betyder att ha tre svenska kultjejer som håller så hög nivå:

– Det är otroligt kul att jag, Axelina Johansson och Fanny Roos är så bra just nu. När man växte upp fick man tampas med mycket fördomar kring kvinnliga kulstötare, så att vi är tre tjejer på den här nivån och kan sporra varandra ser jag bara som positivt.

Annons

"Jag har verkligen kämpat"

Örgrytes Maja Nilsson är tillbaka och hoppar på höga höjder efter att ha fått fjolåret förstört på grund av skada. I Malmö höjde hon sitt årsbästa en centimeter till 1.91 och vann tävlingen. Efter att ha klarat 1.87 i första stod hon över 1.89 och gick direkt upp till 1.91 som hon klarade i första. Hon försökte sedan på 1.93 utan att klara.

– Det känns jättebra. Jag är så glad över att vara tillbaka efter en lång knäskada så jag njuter verkligen av att få vara ute och tävla. Jag har verkligen kämpat, det är väl det enkla svaret på varför jag har tagit mig tillbaka till de här höjderna. Jag har inte tummat på träningen trots mina problem, säger Maja Nilsson.

Maja Åskag från Råby Rekarne tog helgens andra guld när hon vann trestegsfinalen på 13.68 (+1.4). Vinden vände efter första omgången vilket gjorde det svårhoppat och 13.68 var Majas enda godkända resultat. Samtliga medaljer togs av svenskor med Östersunds Emelie Nyman Wänseth som tvåa på 13.19 och Mölndals Fatima Koné som trea på 13.03.

I slägga slutade Grete Ahlberg från Hammarby tvåa på det nya årsbästat 68.17. På 4x400 meter blev det seger för de svenska damerna på 3:33.65 och på 100 meter häck förbättrade Huddinges Alva von Gerber sitt personliga rekord till 13.63.

Annons

Efter urladdningen på 100 meter valde MAI:s Julia Henriksson att spara krafter och avstå söndagens 200-meterslopp.

Se alla resultat här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Lima Förhandsuttagna
Åtta förhandsuttagna till junior-VM i Peru

I dag presenteras åtta aktiva som förhandsuttagna till junior-VM i Peru i slutet av augusti. "Säsongen är i full gång och vi har mängder av juniorer som imponerar. Det känns jättekul att redan nu kunna presentera åtta starka namn som förhandsuttagna"…

LÄS MER