Annons

Annons

Rejäl medaljskörd och världsrekord under IVVM:s första dagar

Ewa Carl Eric Ewa Widelund och Carl-Eric Särndal.

Vi är mitt uppe i veteran-VM i Torun och de svenska veteranerna har visat klass och hittills sopat hem inte mindre än 19 medaljer. Och Carl-Erik Särndal putsade på sitt eget världsrekord i höjd.

Veteran-VM i Torun pågår den här veckan och vi är nu inne på den fjärde tävlingsdagen av mästerskapet. Sverige har på de första tre dagarna tagit hela 19 medaljer och ligger på en tionde plats av totalt 49 länder  som tagit medaljer.Inte mindre än 4 500 anmälda deltagare gör det här mästerskapet till det största friidrottsevenemanget inomhus någonsin.

Det är det nionde veteranmästerskapet i ordningen och intresset är mycket stort, vilket bådar gott inför 2024 och VVM i Göteborg. Organisationen från Göteborg har varit på plats och de har gjort ett mycket bra jobb for att promota tävlingen.

Av alla fina resultat sticker några ut lite extra. Carl-Erik Särndal slog sitt eget världsrekord i höjd i M85 med 1.27. Han satte det förra rekordet på 1.26 på IVSM i Uppsala i början av mars.

Ewa Widelund har tagit två guld i K75, på 3 000 meter, 16.16.57 respektive 400 meter, 1.38.68. Östen Edlund som tävlar i M85 och Martina Efraimsson i klassen K35 tog silver i slägga, 34.22 respektive spjut 37.94 i minusgrader, snö och isande vindar på måndagsförmiddagen.

Alla resultat hittils från IVVM hittar du här
/Karin Schön

Relaterade nyheter