Rekordstora startfält till helgens Regionmästerskap – Friidrottskanalen sänder

Gotalands Friidrottskanalen

FOTO: DECA TEXT&BILD

Med nya laguppdelningar och tävlingsbestämmelser arrangeras nu Götalands och Svealands till helgen. Svealandsmästerskapen i Stockholm och Götalandsmästerskapen i Växjö. "Förberedelserna går jättebra. Vi är supertaggade", säger Mikaela Wieslander Mayer, klubbchef IFK Växjö.

Regionmästerskapen för 13–14 åringar genomförs med nya tävlingsbestämmelser från 2023. Precis som tidigare genomförs tävlingen i tre delar av Sverige: Norrland, Götaland och Svealand. Här tävlar ungdomarna i individuella grenar, stafett och lagtävling med poängsystem. I början av februari arrangerades Regionmästerskapen med Piteå IF som arrangör. Regionmästerskapen i Norrland har för tradition att bjuda in äldre tävlingsklasser och erbjuda flera grenar och tävlingsklasser för parafriidrott, vilket även gjordes i årets upplaga.

Till helgen 18–19 mars arrangeras nu Regionmästerskapen i Götaland och Svealand. För Svealand står distriktet Gotland-Stockholm som arrangör där tävlingarna avgörs i Sätrahallen i Stockholm. Götalandsmästerskapen arrangeras av IFK Växjö i Växjö.

Förberedelserna går jättebra. Vi är supertaggade på att få bjuda in Götalands 13–14 åringar till Telekonsult Arena. Det är ett nytt deltagarrekord för oss i Växjö när det gäller Götalandsmästerskapen, säger Mikaela Wieslander Mayer, klubbchef IFK Växjö.

Helgens mästerskap blir föreningens sista inomhustävling i Växjö för denna säsong. Vi ska ge allt vi har för att göra det bra. Inför årets Götalands är det extra kul att det är många fler killar som ska vara med och tävla än vad vi har haft tidigare, säger Mikaela Wieslander Mayer.

”Vi hoppas på ett minne för livet” 

För den som vill följa Götalandsmästerskapen och inte har möjlighet att ta sig till Växjö sänder Friidrottskanalen från helgen. Sändningen genomförs av IFK Växjö och finns att se för 49 kr för hela helgen.

Förutom fina tävlingar bjuder klubben in till sociala aktiviteter för deltagarna på lördagskvällen.

Vi hoppas att deltagarna kommer minnas tävlingen för resten av sina liv. Gemenskap och det sociala är en viktig del i att våra ungdomar stannar kvar inom idrotten. Visst är det där och då viktigare för många att vinna och slå sina personliga rekord, men när de är vuxna och ser tillbaka på sin tid inom idrotten tror jag inte att det är det de minns utan alla möten med andra likasinnade, säger Mikaela Wieslander Mayer, och fortsätter.

På kvällen kommer vi också ha en rolig magiker som ska visa sina konster och förhoppningsvis frambringa en del skratt och så blir det lite tävling i form av en Kahoot.

Mer information om Svealandsmästerskapen

Mer information om Götalandsmästerskapen

Generell information om Regionmästerskapen 2023

Friidrottskanalen:

Till lördagens sändning

Till söndagens sändning

Frida Hogstrand 2023

Frida Hogstrand

Barn- & ungdomsansvarig

076-826 36 38 frida.hogstrand@friidrott.se

Relaterade nyheter

MTG Stadion
Följ med till Bauhaus Junioren-Gala i Mannheim

Några av de bästa juniorerna i åldern 18-19 år från hela Europa deltar i Bauhaus Junioren-Gala i tyska Mannheim och tävlingen har uppnått internationellt erkännande genom åren med deltagande av juniorer i världsklass. I sommar avgörs tävlingen 24-25…

LÄS MER