Annons

Annons

Roos och Ståhl på pallplats på Diamond League i Stockholm

Daniel Stahl23 (4) Daniel Ståhl kom på andra plats på Diamond League i Stockholm.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Stockholm bjöd på en av årets hittills blötaste dagar när Diamond League kom till stan. Regnet fullkomligt vräkte ner över Stockholms Stadion men både de aktiva och publiken var tappra och höll ut i vätan. Och Fanny Roos och Daniel Ståhl visade att det gick att göra bra resultat även i regn.

Kvinnornas kula öppnade den regniga Diamond League-kvällen. Eftersom Axelina Johansson fått lov att lämna återbud på grund av en skada tidigare i veckan kom två svenskor till start, Fanny Roos och Sara Lennman. Fanny Roos fick till en rejäl stöt direkt i första försöket, 18.75, bara två centimeter från hennes årsbästa.

Det blev inte längre för Fanny, utan hon stannade på 18.75 vilket gav henne en tredjeplats i tävlingen. Vann gjorde Danniel Thomas-Dodd från Jamaica som i sista omgången tog sig upp på förstaplatsen när hon stötte 19.04, en centimeter längre än tvåan Jessica Schilder från Tyskland.

Ståhl tvåa bakom Ceh

Männens diskustävling var på förhand en av kvällens riktiga höjdpunkter med de två svenska stjärnorna Simon Pettersson och Daniel Ståhl på plats, tillsammans med Kristjan Ceh från Slovenien och Andrius Gudzius från Litauen.

Daniel visade upp flera långa kast redan under uppvärmningen och gick också upp i ledning i andra omgången när han kastade 67.57. Men Ceh svarade direkt med 69.83 och tog över ledningen.

Simon Pettersson fick inte till kastningen utan kastade fem ogiltiga kast och fick nöja sig med de kasten medan topp tre fick kasta även den sjätte och sista omgången. Det var Ceh, Guszius och Daniel Ståhl. Det blev ingen ökning för någon av kastarna, men Daniels kast var långt och kunde ha blivit ett ledarkast om han lyckats hålla sig kvar i ringen. Daniel blev tvåa på sina 67.57.

– Det var underbart att kasta här, men jag var lite ivrig idag, sa Daniel efter tävlingen.

Tre svenskor i diskustävlingen

Sandra Perkovic från Kroatien visade direkt vilken nivå hon ville att kvinnornas diskustävling skulle ha när hon hivade iväg diskusen 64.37 i första omgången.

Det var tre diskussvenskor på Stockholms stadion, Emma Ljungberg, Caisa-Marie Lindfors och Emma Sralla. Caisa-Marie och Emma har vi mest sett tävla i USA i år, men nu skulle den svenska publiken få se dem live.

Emma Sralla hade inte någon bra dag i diskusringen, utan fick lämna tävlingen med två underkända kast och ett på 38.81, en bra bit från hennes årsbästa på 59.71.

Emma Ljungberg och Caisa-Marie Lindfors låg sjua och åtta efter fyra omgångar och fick kasta vidare. De båda svenskorna stannade kvar på de placeringarna även när alla deras sju omgångar var avklarade. Emma Ljungberg blev sjua på 55.86 och Caisa-Marie Lindfors åtta på 54.12.

Männens höjdhopp gick att genomföra trots det evigt strilande regnet och två svenskar kom till start, Melwin Lycke Holm och Fabian Delryd. Båda två gick in i tävlingen på 2.08, vilket Melwin klarade i första, vilket inte Fabian gjorde. Inte heller klarade han i de två följande försöken utan rev ut sig på ingångshöjden. Melwin Lycke-Holm fick inte heller till höjderna i det kraftiga regnet utan rev ut sig på 2.12.

Tilde Johansson sjua i längdhoppet

Khaddi Sagnia fick lämna återbud till kvällens Diamond League på grund av problem med ett knä och ersattes av Tilde Johansson. Hon ställdes mot bland andra Ese Brume från Nigeria, tyskan Malaika Mihambo och Maryna Bekh-Romanchuk från Ukraina.

Tilde inledde med ett helt misslyckat hopp, men i andra omgången hoppade hon 6.33. Hon ökade till 6.36 i fjärde omgången och låg på en sjundeplats inför den femte. Hon lyckades inte öka för att få hoppa det sista hoppet, utan stannade som sjua. Vann gjorde Larissa Iapichino från Italien på 6.69.

Klimataktivister saboterade 400 meter häck

Just vid målgången på 400 meter häck med bland andra Karsten Warholm blockerades stora delar av banorna av klimataktivister, en syn som tyvärr blivit vanlig på stora idrottsarrangemang. Löparna klarade sig utan skador, som tur är. 

– Vi har sett att det här har skett på andra evenemang och var förberedda. Vi visste vad vi skulle göra om det hände, sedan kan vi inte ha ett kravallstaket runt hela Stadion på en friidrottstävling. Det tycker vi inte är motiverat. Men vi gjorde vad vi kunde och var snabbt framme och försökte mota det, säger sa tävlingsdirektör Jan Kowalski till SVT.  

Läs mer om tävlingen här.

Friidrottsstatistik.se kan ni se statistik, resultat och information om aktiva.

 

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Oskar Edlund U23 EM
Sverige-bästa av Oskar igen!

Oskar Edlund har ännu en gång putsat sitt eget Sverige-bästa på 600 yards. I finalen i Lubbock, Texas, där Big 12 Indoor Track And Field Championships arrangeras, sprang Täbytalangen på 1:08.52.

LÄS MER