Annons

Annons

Sara Winberg vann överraskande guld i stav

WINBERG Sara 0859 Sara Winberg överraskade med guld i stavfinalen.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Att Sara Winberg från Täby IS som var rankad delad femma skulle gå och ta hem guldmedaljen på U20-EM hade inte många räknat med. Men nu är det ju inte det som räknas, utan det gäller att hoppa högst i finalen – och det gjorde Sara.

I stavkvalet räckte det med 4.00 meter för att gå vidare till final, och det klarade Sara Winberg utan rivningar. Utan rivningar skulle komma att bli en devis som Sara Winberg levde efter under hela stavfinalen under torsdagskvällen.

Sara Winberg gick in i tävlingen på 3.90 och sedan tog hon varje höjd i första försöket till och med 4.25. Och hon inte bara tog höjderna i första försöket, utan hon gjorde sitt livs hoppning och hade god marginal till ribban över alla höjder.

När Sara Winberg seglade över ribban på 4.25 tog hon inte bara ett fast grepp om guldmedaljen, utan hon kunde också vinka hejdå till sitt gamla personliga rekord. Med hoppet över 4.25 tvingade hon italienskan Nnachi att ta sig över 4.35 för att kunna ta guldet, vilket hon inte klarade och guldet hamnade i stället i svenska händer.

– Personligt rekord efter typ två år, det är så skönt. Och skönt att kunna göra det här också. Det kändes safe i början, jag gjorde bara två inhopp och det kändes jättebra redan då och jag försökte hålla lugnet och inte få så mycket sol och så. Sen flöt det bara på och jag vet inte vad som hände, skrattade en lycklig Sara Winberg efter att ha säkrat guldet.

Sara gjorde även tre försök på 4.35, men det gick inte att ladda om efter att hon säkrat guldet.

Kajsa Roth från IFK Göteborg klarade 3.90 och stannade på en åttondeplats. 

 

***

Här hittar du alla resultat.

Här hittar du guiden till U20-EM där alla information du behöver finns. 

Relaterade nyheter

IVM 2024 Sajt
Truppen till inomhus-VM presenterad: "En stark trupp"

Nu är den svenska truppen till inomhus-VM i Glasgow klar. Totalt räknar förbundskapten Kajsa Bergqvist med elva aktiva, fem kvinnor och sex män. "Det är en stark trupp med flera aktiva som kan vara med och slåss om de främsta placeringarna", säger Ka…

LÄS MER
Friidrottskanalen (1)
Friidrottskanalen öppnar för säsongen 2024

I samband med att inomhussäsongen dragit igång på allvar rullar även Friidrottskanalens sändningar från tävlingarna igång. Här hittar du aktuella sändningar för den närmsta tiden.

LÄS MER