Annons

Sarah Lahti tar ytterligare ett överlägset SM-guld

Sarah Lahti 1857 Sarah Lahti på väg mot guld i Terräng-SM

FOTO: DECA TEXT&BILD

Flera av lördagens kortdistanslöpare ställde även upp i söndagens 10 km lopp när Terräng-SM avgjordes i Halmstad. Sarah Lahti tog helgens andra överlägsna seger och Samuel Russom tog SM-guldet på herrsidan.

Annons

Sarah Lahti (Hässelby SK), som igår vann damernas kortdistans, tog ett tidigt grepp om söndagens lopp över 10km. Loppen löps på en 2000m lång bana som sprangs fem varv. Efter första varvet hade Sarah en ledning på 34 sekunder, en ledning hon succesivt ökade under loppets gång. Efter varv 2 ledde hon med 1:02, varv 3 1:30, varv 4 1:50 och vid målgång löd segermarginalen 2:26 när Sarah sprang i mål på tiden 33:23. SM-silvret togs av Täbys Emilia Lillemo som även hon blev medaljör för andra gången denna helg. Emilia sprang i mål på tiden 35:49. Bronset gick till Örgrytes Johanna Larsson på tiden 36:06. Även Johanna sprang kortdistans under lördagen och slutade då på en femteplats.

- Det kändes väldigt bra idag. Försökte köra på i jämn hög fart hela vägen. Det blev tufft fjärde varvet men jag kunde hålla ihop det bra. Säger Sarah om loppet.

På herrsidan var det en hårdare fight om SM-guldet. Efter första varvet ledde Hässelbys Samuel Russom (5:a på kortdistansen) strax före Örebros Martin Regborn (2:a på kortdistansen). Vid passering av varv två var det dock ombytta roller, Martin låg först med Samuel tätt i hälarna. Martin ledde fortsatt loppet vid passering av varv tre. Vid passering av fjärde varvet sprang Martin och Samuel sida vid sida. Samuel spurtade sedan till sig guldet på sista varvet när han sprang i mål på 30:21 före Martin på 30:25. SM-bronset gick till Spårvägens Oliver Löfqvist på 30:47 som under lördagen var 4:a på kortdistansen.

- Loppet var bra och jag är nöjd! Säger Samuel om SM-guldet.

***

Annons

Under Terräng-SM pågår även en lagtävling där man summerar placeringssiffrorna för de tre första löparna per förening i respektive startfält.

Damernas lagtävling i 10km vann av Spårvägens FK, följda av Örgryte IS och FK Studenterna.
Herrarnas lagtävling över 10km vanns av Hässelby SK före Spårvägens FK och Hälle IF.

***

Lördagens resultat hittar du här

Söndagens resultat hittar du här

Annons

 

 

Artikeln uppdateras

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Armand Duplantis 5TW 4316 0754 (1)
Tre svenskar till start på Diamond League i Paris

På söndag är det dags för den andra delen av Diamond League-säsongen att dra i gång. I Paris finns tre svenskar på plats och ytterligare tre tävlar i Hengelo på FBK Games. I Sverige pågår Världsungdomsspelen i Göteborg och OCR-SM i sprint i Torshälla…

LÄS MER