Annons

Annons

Sarah och Emil sprang hem SM-gulden

Sarah Lahti (8) Sarah Lahti mot SM-titeln på 4 km terräng.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Under lördagen avgjordes kortdistanserna i Terräng-SM på Galgberget i Halmstad. Damernas 4 km vanns överlägset av Sarah Lahti medan Emil Danielsson sprang hem SM-guldet på herrsidan.

SM-löparna möttes av en kuperad och tekniskt krävande bana som mestadels gick över packat grus med visst inslag av gräs. 4-kilometersloppen avgjordes på en två kilometer lång bana där seniorerna sprang två varv.

Hässelbys Sarah Lahti skapade en lucka ner till resterande redan efter första varvet då hon låg 14 sekunder före tvåan Ebba Broms, Spårvägens FK. Luckan växte under andra varvet och Sarah sprang i mål som överlägsen segrare när klockan stannade på 13.01. Silvret gick till Täbys Emilia Lillemo som sprang i mål på 13.32. Bronset gick till Ebba Broms på tiden 13.48.

- Loppet kändes superbra, säger Sarah Lahti.

- Jag försökte hålla ett kontrollerat högt tempo och spara krafter till morgondagens lopp. Banan var rolig och varierande med några tuffa backar.

På herrsidan var löparna däremot samlade i en tät klunga med favorittippade Spårvägen-stjärnan Emil Danielsson (bilden ovan) i ledning efter första varvet. Emil sprang segrande i mål på tiden 11.33, före landslagsorienteraren Martin Regborn, KFUM Örebro, som tog hem silvret på tiden 11.37. Bronset gick till Sävedalens Leo Magnusson på tiden 11.40.

- Jag är väldigt nöjd, hade bra känsla i kroppen och gick ifrån tidigt, så jag kunde hålla kontroll på andra varvet, säger Emil Danielsson.

- Det var en kul bana, rätt annorlunda mot tidigare år, med väldigt hårt underlag, så skovalet var inte helt lätt! Vädret är lika för alla och stormen hade lagt sig så det var betydligt bättre än jag väntat mig.

***

Under Terräng-SM pågår även en lagtävling där man summerar placeringssiffrorna för de tre första löparna per förening i respektive startfält.

Damernas lagtävling vann Spårvägens FK, före Örgryte IS och Torsby LK.

Herrarnas lagtävling vann Spårvägens FK, tvåa blev Hässelby SK medan Hälle IF blev trea.

***

Lördagens resultat hittar du här

Mer information om tävlingarna hittar du här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Wikström Hassan
Magiska maratonlopp av Hassan och Wikström

"Hyggligt." Så sammanfattar Suldan Hassan sin maratondebut i Sevilla som resulterade i ett nytt svenskt rekord, 2:07.36, ett resultat som även är under SOK:s nomineringsgräns till Paris. "Det känns jättekul, men jag vet att det finns mycket mer", säg…

LÄS MER