Annons

Annons

Säsongsfinal med kastgrenar i fokus – dags för Castorama 2023

Vanessa Kamga23 (1) Vanessa Kamga tog hem 3411 poäng och blev bästa kvinna i Castorama 2022.

FOTO: DECA TEXT&BILD

2023 års Castoramasäsong är mellan den 26 augusti och 22 oktober. Dra ihop ett lag i er klubb och tävla i kast och samla poäng till klubben och så får vi se vilka som är Sveriges bästa kastare.

Lördagen den 26 augusti innebär startskott för den 43:e säsongen med Castorama – en serie tävlingar där dels Sveriges bästa manliga och kvinnliga ”allroundkastare” utses, dels många av Sveriges friidrottsklubbar ordnar gemytliga och sociala tävlingsdagar/-kvällar där alla – inte bara aktiva kastare utan också aktiva från andra grengrupper och tidigare aktiva liksom tränare, ledare och föräldrar – stöter kula, kastar spjut, kastar diskus, kastar slägga tillsammans för att samla poäng till klubben.

För lagtävlingen gäller att föreningen får räkna den sammanlagda poängen för sina upp till 12 bästa (valfri blandning av män och kvinnor) som genomfört en komplett Castorama-serie. Alla klubbar som har fullt lag är sedan automatiskt med i kampen om priser i form av presentkort på kastredskap. För vid sidan av priserna till de tre klubbar som samlar ihop flest poäng finns nämligen fyra uppmuntringspriser som övriga klubbar med fullt lag har chans på. Slutdatum för årets Castorama-säsong är söndagen den 22 oktober.

Tävlingarna inom ramen för Castorama ska vara sanktionerade. Ansök med så god framförhållning som möjligt om distriktssanktion via den här länken så kommer tävlingarna att visas i tävlingskalendern på respektive distrikts hemsida.

Läs mer om tävlingskonceptet här.

Relaterade nyheter

Oskar Edlund U23 EM
Sverige-bästa av Oskar igen!

Oskar Edlund har ännu en gång putsat sitt eget Sverige-bästa på 600 yards. I finalen i Lubbock, Texas, där Big 12 Indoor Track And Field Championships arrangeras, sprang Täbytalangen på 1:08.52.

LÄS MER