Annons

Se Nordiska mästerskapen på Friidrottskanalen i helgen

Nordiska Äntligen dags för Nordiska mästerskapen

FOTO: DECA TEXT&BILD/FILIP LÖÖV

Den som vill har en riktigt härlig friidrottshelg framför tv:n att se fram emot. Friidrottskanalen sänder nämligen hela Nordiska mästerskapen från Köpenhamn.

Annons

I helgen, den 27–28 maj, är det dag för nordiska mästerskapen i arenafriidrott på Østerbro Stadion i Köpenhamn. Mästerskapet arrangerades senast under 1960-talet och har sedan dess legat vilande, men nu är det dags att skaka liv i den nordiska kampen igen.

Sverige gör det med en stor trupp bestående av 50 kvinnor och 47 män som ska försvara de blågula färgerna i den danska huvudstaden. Truppen innehåller såväl etablerade friidrottare som aktiva som för första gången får dra på sig landslagsdräkten.

– Den här nya tävlingen är ett utmärkt tillfälle för många aktiva att samla värdefulla rankingpoäng och jag tror vi kommer att få se många riktigt vassa resultat och häftiga fajter. För de yngre i truppen är det också ett tillfälle att samla ytterligare erfarenhet av att tävla internationellt, sa Kajsa Bergqvist i samband med att truppen presenterades.

Nordiska mästerskapen är en individuell tävling, och skiljer sig på så sätt från lagtävlingen Nordenkampen. Den som vinner i helgen kan alltså titulera sig nordisk mästare.

Se Nordiska mästerskapen på Friidrottskanalen

Annons

Hela tävlingen kommer att sändas på Friidrottskanalen och sändningarna börjar klockan 12.55 på lördag den 27:e och klockan 10.55 på söndag den 28:e.

Lördagens sändning hittar du här.

Söndagens sändning hittar du här.

Om du inte har ett abonnemang på Friidrottskanalen går det bra att betala för att bara se Nordiska mästerskapen. Det går så klart även bra att lösa ett abonnemang på sidan.  

Här kan du se hela den svenska truppen.

Här är arrangemangets hemsida där du hittar bland annat startlistor och resultatrapportering.

Annons

Annons

Relaterade nyheter