Annons

Se stjärnorna på riktigt nära håll när Folksam GP Karlstad jubilerar

Johan Engberg Läktare Johan Engberg, IF Göta, testar läktaren.

En unik publikupplevelse adderas till jubileet i Karlstad, och nu är även Melvin Lycke Holm och Thea "Laxen" Löfman klara för start.

Annons

Torsdagen den 4 juli är det åter dags för Folksam Grand Prix-tävling på Sola Arena i Karlstad. Det blir den 25:e tävlingen i ordningen med internationellt startfält i Karlstad sedan nystarten 1999.

Då 1999, gjorde Ludmila Engqvist sin sista friidrottstävling i karriären och över 8000 personer hade tagit sig till Tingvalla för premiären av Götagalan, som tävlingen då hette.

Sedan tidigare är det klart att Daniel Ståhl möter Kristjan Ceh i diskus i en repris på VM-finalen från Budapest.

Det är också klart att Sveriges snabbaste man, Henrik Larsson, springer 200 meter mot internationellt motstånd i en jakt på det svenska rekordet.

Unik publikupplevelse lanseras

Annons

Nu lanserar arrangören även en unik publikupplevelse. Läktare placeras på innerplan precis mellan höjd och diskus. Från kastläktaren är man endast fem meter från ringkant och på höjdläktaren, som placeras mitt på höjdytan, ser man hopparna ta sats precis vid sidan om läktaren. Det här är ett helt nytt grepp i galasammanhang och man kommer att få se stjärnor som Daniel Ståhl, Kristjan Ceh, Simon Pettersson och Melwin Lycke Holm på riktigt nära håll.

- Nu kommer man närmare friidrott än någonsin. Man kommer att kunna stå fem meter från Daniel Ståhl och ringen när han kastar mot 70 meter. Man får chansen att se bragdmatchen från Budapest i repris på riktigt nära håll! Dessutom får man en goodiebag från COOP Värmland med dryck, smörgås och någon överraskning, säger Johan Engberg från Göta.

Förutom diskustävlingen kommer också kvinnornas släggtävling att avgöras framför läktaren. Thea Löfman är klar för att kasta slägga i Karlstad den 4 juli, Thea har nyligen slagit svenskt rekord i slägga två tävlingar i rad och är i kanonform. I det startfältet finns också VM-finalisten Grete Ahlberg, Götas Sara Forsell samt danskan Katrine Koch Jacobsen med ett personligt och danskt rekord så bra som 74.22.

På andra sidan kommer man se kultävlingen och sedan höjdtävlingen med Melwin Lycke Holm som presterat bra på den här sortens tävlingar förut. Senast vid ISM i Kil när han tog personligt rekord och 2.20 för första gången.

- Det ska bli mäktigt att få publik så nära även mitt under en galatävling, särskilt som det är på hemmaplan. Det här är något helt nytt och kommer bli hur kul som helst! Senast jag hade publiken nära så blev det ju SM-guld och personligt rekord, säger Melwin.

Annons

Mer info om biljetterna:

  • Två stycken ståplatsläktare med 80 platser på varje
  • En mot män diskus och kvinnor slägga
  • En mot kvinnor kula och höjd män
  • Från 6 år
  • 6-16 år ungdomsbiljett
  • 6-12 år i målsman sällskap
  • Om man behöver lämna innerplan (ex WC-besök) finns specifika publikvärdar som vägleder
  • Gemensam inmarsch cirka 17.10
  • Gemensam utmarsch cirka 20.00
  • En goodiebag från COOP med smörgås, dryck och överraskning

Biljetter finns till försäljning via tävlingens hemsida. Där finns ståplats, sittplats, olika VIP-paket, den unika innerplansupplevelsen och familjebiljetter att köpa.

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Julia Henriksson 0630
Henriksson och Ståhl på andraplatser på Folksam GP

Sveriges sprintdrottning Julia Henriksson kände av EM i sprintbenen när hon kom tvåa på 100 meter under Folksam GP i Sollentuna: ”Jag kunde ge mer i finalen”, säger Julia efter loppet. Och Daniel Ståhl kastade sig till en andraplats i en lite stökig…

LÄS MER