Annons

Silver till Isak Hughes på U20-EM: "Väldigt stolt"

HUGHES Isak 0534 Andra raka mästerskapsmedaljen för Isak Hughes.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Isak Hughes från IFK Växjö säkrade Sveriges första medalj under U20-EM i Jerusalem när han slutade tvåa i 100-metersfinalen. Silvertiden 10.31 var sex hundradelar från guldet som gick till Polen.

Annons

För ett år sedan tog Växjösprintern silver när U18-EM avgjordes på samma arena. I år var motståndet både äldre och tuffare vilket inte stoppade Isak från att ta ännu en mästerskapsmedalj.

I försöksheatet imponerade han stort genom att hem loppet med två tiondelar på 10.28. Även semifinalen var övertygande där han avstannande vann på 10.27.

Isak fick en bra start i finalen utan att vara i ledningen. I stället var det Marek Zakrzewski från Polen som drog ifrån de övriga och tog guldet på nytt polskt juniorrekord 10.25. Isak gjorde en stark avslutning av loppet och korsade mållinjen som tvåa på 10.31, tyvärr tog han sig åt baksidan av låret efter loppet och fick efteråt hjälp av det svenska läkarteamet. Bronset gick till Storbritannien genom Sean Anyaogu på 10.34.

– Kroppen svarade bättre än någonsin och jag var redo att spränga gränser men jag fick tyvärr en känning i baksidan redan i början av finalen. Med två meter kvar av loppet fick jag en mindre bristning. Jag är väldigt stolt över att jag tog ett silver trots att det strulade. Jag kan återigen lämna Jerusalem och känna mig nöjd även om det fanns mer att ta fram, säger Isak Hughes efter finalen.

Melwin enkelt vidare till höjdfinal

Annons

Melwin Lycke Holm från Kils AIK hade inga problem att ta sig vidare från höjdhoppskvalet. Efter att ha gått in på 2.03 var han felfri över 2.11 vilket räckte för att kvalificera sig för finalen som avgörs på torsdag.

– 2.11 felfri och vi är 14 hoppare vidare till final så det var skönt att inte behöva hoppa vidare på nästa höjd. Jag är nöjd och glad, nu är det bara att tagga för finalen, säger Melwin Lycke Holm.

Linnea Svanhall från Högby IF kom aldrig till start i sjukampens avslutande gren 800 meter efter att ha fått en skadekänning i baksidan av låret.

***

Se alla resultat här.

Här hittar du guiden till U20-EM där alla information du behöver finns. 

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Andreas Almgren (14)
Andreas Almgren EM-fyra på 10000 meter

Andreas Almgren var Europaetta på 10 000 meter inför EM i Rom och det fanns förhoppningar om en medalj för Turebergslöparen. Tyvärr räckte det inte för Andreas den här dagen utan han slutade fyra.

LÄS MER