Annons

Annons

Silvermedalj till Axelina Johansson i NCAA-finalerna

Axelina Axelina Johansson tillsammans med tränaren Justin St Clair.

Det var en bra svenskdag under lördagens NCAA-finaler. Axelina Johansson tog hem en andraplats i kultävlingen och Emilia Sjöstrand hoppade sig upp till en andraplats i Sverige genom tiderna i tresteg.

Natten mellan lördag och söndag har tre svenskar tävlat under NCAA-finalerna i New Mexico, Axelina Johansson i kula, Emilia Sjöstrand i tresteg och Wilma Nielsen på 800 meter. Och vi fick se riktigt starka resultat, både i tävlingarna i stort och av de tävlande svenskarna.

Axelina, som tävlar för Nebraska, var nära att spräcka 19-meterslinjen redan i första stöten som mätte 18.90. Hon hade också ledningen i tävlingen ända fram till sista omgången då Adelaide Aquilla från Ohio State fick på en stöt som mätte 19.28. Axelina kunde nästan svara i sin sista stöt när hon stötte 19.12, men slutade tvåa. Resultatet är bara 18 centimeter från hennes svenska rekord inomhus på 19.30 som hon stötte i början av februari i år.

Emilia Sjöstrand tvåa i Sverige genom tiderna

Emilia Sjöstrand Foto: Daniel Gonzalez

Även Emilia Sjöstrand, som tävlar för San José, imponerade stort, när hon stannade på en sjundeplats i trestegsfinalen. Resultatet, 13.98 meter, är nämligen det andra längsta trestegshoppet inomhus i Sverige genom tiderna och nu fattas det bara 14 centimeter upp till Camilla Johanssons svenska rekord på 14.12 – ett rekord som nu har 23 år på nacken.

Emilias serie bjöd på flera riktigt långa hopp, och förutom hoppet på 13.98 hoppade hon såväl 13.93 som 13.87. Jasmine Moore som vann tävlingen hoppade hela 15.12 meter. 

Sjua blev även Wilma Nielsen i finalen på 800 meter. Hon gick i mål på tiden 2:03.34 vilket räckte till en sjundeplats. Vann gjorde Roisin Willis som lyckades ta sig under två minuter och gå i mål på 1:59.93. I gårdagens semifinal sprang Wilma på 2:03.16, en tid som hade räckt till en fjärdeplats i lördagens final.

Du kan läsa mer om tävlingarna på resultatsidan.  

Läs mer om våra svenska aktiva på Friidrottsstatistik.se

Relaterade nyheter