Annons

Annons

Skönt kvitto för svenska mästaren Montler – "Supernöjd!"

Thobias Montler ISM 2024

FOTO: DECA TEXT&BILD

Thobias Montler försvarade sin SM-titel och fick samtidigt ett riktigt fint formkvitto inför stundande inomhus-VM i Glasgow. "Jag är supernöjd", säger Thobias som vann på 7.99.

Herrarnas längdhoppsfinal fick en pangstart när Huddinges Joakim Hellbratt slog till med ett nytt personbästa redan i första omgången, 7.65. Och inte blev stämningen sämre när Thobias Montler omgående svarade med att hoppa säsongsbästa 7.99.

- Jag är supernöjd i och med att det har varit lite tveksamheter om jag ens skulle kunna hoppa överhuvudtaget med tanke på ryggproblemen, säger Thobias, som gjorde ytterligare tre hopp som mätte i tur och ordning 7.87, 7.98 och 7.99.

- Jag kan inte säga jag är helt smärtfri, men det funkade hur bra som helst i dag och jag håller tummarna att det ska funka liknande framöver när det börjar närma sig VM. Känslan jag tar jag med mig härifrån är helt fantastisk så det är bara att fortsätta bygga på det.

Joakim Hellbratt nådde aldrig längre än fina 7.65, men det resultatet räckte till en silvermedalj. Bronset gick till Hässelbys Jesper Hellström som hoppade 7.51.

Alla resultat hittas här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter