Annons

Annons

Snabba sprintlopp avslutade en stor svensk tävlingshelg

Linus Pihl24 Linus Pihl, arkivbild

FOTO: DECA TEXT&BILD

Tusentals barn, ungdomar, juniorer och seniorer har tävlat runt om i Sverige i helgen och de har inte sparat på de fina resultaten. Så här på den avslutande tävlingsdagen stack sprintgrenarna ut lite extra. I Karlstad slog Olivia Lundberg till med utmärkta 7.37.

Fyra riktigt stora inhemska tävlingar, Scandic Indoor Games i Huddinge, Mondo Indoor Games i Uppsala, Pallasspelen i Malmö och Götas ungdomsspel i Karlstad avslutades alla på söndagen och även sista tävlingsdagen bjöd på några höjdpunkter, framför allt på de kortaste distanserna.

I Uppsala gick det snabbt att springa 60 meter häck, för både damer och herrar. Huddinges Alva von Gerber sprang sin final på 8.43, två hundradelar över hennes personbästa och vann före österrikiskan Ivona Dadic som gick i mål på 8.49

För herrarna var det Anton Levin från Malmö AI som sprang snabbast. Han gick i mål i sin final på 7.92, 22 hundradelar före tvåan Ludvig All från Täby IS.

Tusendelar avgjorde 200 meter

I Karlstad fortsatte Göta ungdomsspel under söndagen och även där blev det fina prestationer. På löparbanan fick vi se Mölndals Olivia Lundberg springa 60-metersfinalen på 7.37, vilket är nytt personligt rekord med två hundradelar. Olivia som är 06:a klättrade därmed från fjärde till tredje plats på den svenska genom-tiderna-listan för F19

Turebergs Emil Johansson slog sitt personliga rekord på 200 meter, men trots att han kom i mål på samma hundradel som Lerums Linus Pihl, 21.33, räckte det inte till dagens snabbaste tid på distansen, Linus Pihl var fyra tusendelar snabbare i mål.

***

Alla resultat från Göta ungdomsspel, som även innehöll grenar för parafriidrottare, hittar du här.

Alla resultat från Scandic Indoor Games.

Alla resultat från Pallasspelen.

Alla resultat från Mondo Indoor Games.

Relaterade nyheter

Albufeira
Framtidens friidrottstjärnor i Olympisk Offensiv

Albufeira i Portugal gästas just nu av många svenska friidrottsstjärnor och deras tränare som är på träningsläger inom ramen för Olympisk Offensiv. Vi fick en inblick i lägret och SOK:s satsning på unga friidrottare.

LÄS MER