Annons

Annons

Snabba Thor-bröder i Jyväskylä

Broderna Thor Viktor och William Thor vid IJSM 2022.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Både William och Viktor Thor tog kliv upp på Sveriges årsbästalista efter snabba 100-meterslopp på Motonet GP i Jyväskylä.

Motonet GP i finska Jyväskylä bjöd bland annat på ett par snabba svenska sprintbröder. Både William och Viktor Thor sprang 100 meter och fick fina tider. William sprang i mål på en fjärdeplats på tiden 10.51 och Viktor Thor på 10.54.

Det är bara Henrik Larsson som har sprungit snabbare i Sverige i år än Williams tid, vilket gör att han tar andraplatsen på listan från Simon Plesse. Och Viktor Thor, som före kvällens tävling låg på en nionde plats på den svenska årsbästalistan klev upp till en tredjeplats.

Men inte bara bröderna Thor hade en bra kväll i Finland. Suldan Hassan vann sitt lopp på 3000 meter på 8:05.50, den tredje bästa tiden i Sverige i år.

Du hittar alla resultat från Motonet GP här.

 

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Axelina Johansson 9DS 8633
Axelina Johansson över OS-kvalgränsen

I Texas förbättrade Hässelbys Axelina Johansson sitt årsbästa i kula till 18.82 och överträffade därmed den internationella kvalgränsen till OS i Paris som är satt till 18.80. Under natten till söndag fick vi även se flera svenskar tävla på Mt. Sac R…

LÄS MER