Snabba ungdomssprinters på SAYO i helgen

Albin Edin23 Albin Edin och Albin Örnborg. Bilden är från Skararacet.

I helgen arrangerades den årliga SAYO, Sollentuna Athletic Youth Open, på Sollentunavallen och frågan är om det var de fantastiska förutsättningarna som sommarsolen erbjöd som gjorde att de fina resultaten haglade.

Förutsättningarna kunde knappast vara bättre när försommarvärmen låg på i Sollentuna under helgens SAYO-tävlingar. Och de aktiva, som var från P12 och F12 till seniorer, tog tillvara på förutsättningarna. Många, och då menar vi många, presterade bättre än någonsin tidigare och de personliga rekorden rök all världens värld.

Eller vad sägs om att samtliga löpare i första 100-metersheatet för P17 slog sina pers och att flera av dem gjorde om bedriften i finalen. Dessutom fick vi se två tider under 11 sekunder i den finalen, när Hugo Kündig och Albin Edin, båda från IFK Göteborg, sprang på 10.80 respektive 10.98. Albin Edin sprang även in sig på en femteplats på svenska årsbästalistan på 110 meter häck när han persade på 14.44 i loppet för U18.

Östersundssprinters delade på pallplatserna

Även på damsidan regnade de personliga rekorden över de aktiva och precis som på herrsidan utmärkte sig flera sprinters, till exempel Stella Lundström från Östersund GIF som tog pallplats på både 100 och 200 meter när hon tog en andraplats på 100 meter och sedan toppade med en seger på 200 meter på 25.12. Hon persade i försöksheatet på 100 meter, 12.34, och sprang på en ännu snabbare tid, 12.23, i finalen, men i för stark medvind. Även klubbkompisen Lovisa Ulvenstam fick till en dubbel pallplats när hon kom tvåa på 200 meter på nytt pers, 25.25, och vann 100-metersfinalen på 12.21. Hon lyckades dessutom segra i tresteget, även det på nytt personligt rekord, 12.28.

Du hittar alla hundratals resultat från helgens SAYO-tävlingar på resultatsidan.