Annons

Annons

Solig start på lag-SM med fina resultat

Fanny Fanny Roos (arkivbild).

FOTO: DECA TEXT&BILD

Många starka namn hade radat upp sig för start på finalen i lag-SM och de lyckades också ge publiken flera fina resultat samtidigt som de samlade poäng till sina klubblag. Bland annat stötte Fanny Roos nytt årsbästa med 19.20.

Lördagens lag-SM-final inleddes med en av de grenar som på förhand var en av höjdpunkterna, stavtävlingen med Upsala IF:s Armand Duplantis i spetsen. Segern kändes ganska given, Mondo gick in på 5.26 och vann till slut på 5.71, nytt lag-SM-rekord och arenarekord för Sollentunavallen, men det var en hoppare till över fem meter. När ribban lades upp på 5.06 var det tre män kvar i tävlingen, William Asker från Ögryte IS, Simon Thor från Hässelby och Armand Duplantis som ännu inte gått in i tävlingen. Simon Thor rev ut sig på höjden och stannade på en tredjeplats på 4.86 och William Asker kom tvåa på 5.26.

Favoritsegrar i slägga och kort häck

Samtidigt som stavhoppet avgjordes även släggtävlingen där Hässelby SK:s Ragnar Carlsson punkterade tävlingen redan i första omgången och sedan ökade ännu mer i andra med ett kast som mätte 74.16, nytt lag-SM-rekord. Det blev också segerresultatet. På andra plats kom Spårvägens Ivar Moisander som kastade 63.51 och på tredje plats Karl Ludvik från Tureberg med ett kast på 59.90.

Första grenen för kvinnorna var 100 meter häck där förhandsfavoriten Johanna Carlsson från Malmö AI plockade hem segern på 14.26 och viktiga poäng för MAI. Tvåa blev Maria Södergren från Täby IS och trea Julia Håkansson från Hässelby.  

När det var dags för männens korta häck blev det återigen högsta poäng för Malmö AI när favoriten Max Hrelja löpte ifrån resten av killarna redan vid den andra häcken och sprang i mål på 13.97, halvsekunden före tvåan Sidrak Afework från Spårvägen och trean Elias Martinsson från Mölndals AIK.

Nytt årsbästa för Fanny Roos

I kvinnornas kultävling hade Fanny Roos en bra dag och vann med en stöt på 19.20, endast drygt tre decimeter från det svenska rekordet, nytt årsbästa för Fanny och nytt lag-SM-rekord. Hon hade en mycket bra serie med flera stötar över 18.60 vilket gav högsta poäng till Malmö AI.

– Det kändes väldigt bra. Det känns som att det har varit på gång under de senaste tävlingarna och nu var det skönt att göra en längre stöt på 19.20 och sedan få in några till kring 18.70, så jag är nöjd med tävlingen, sa Fanny efter tävlingen.

Tvåan, Spårvägens Sara Lennman stötte 17.29 och på tredje plats kom Frida Åkerström från Hässelby på 15.17.

Första fullpoängen för Örgryte IS kom i kvinnornas 400 meter där Lisa Lilja tog kommandot direkt från start och höll ledningen hela vägen tills hon bekvämt kunde gå i mål på 53.18, nytt lag-SM-rekord. Täby IS Linnéa Frobe kom i mål som tvåa och Upsala IF kom trea genom Klara Helander.

På männens 400 meter blev det seger för Turebergs Emil Johansson som sprang i mål på 46.87, två tiondelar från hans nysatta personliga rekord. Bakom honom kom Marcus Tornée från Örgryte på 47.33 och David Thid från Spårvägen på 48.54.

***

Alla resultat från lag-SM hittar du här.

 

Relaterade nyheter