Annons

Spårvägen bäst på terräng-SM i Halmstad

Sparv Lag4km 999 Dubbla kvinnliga lagguld för Spårvägen i Halmstad. Här guldkvartetten på 4 km med Josefin Heier, Ebba Broms, Frederica Richards och Ida Andersson.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Med sju guld varav fyra i seniorklasserna blev Spårvägens FK bästa klubb på terräng-SM i Halmstad.

Annons

Spårvägen hade en lysande terräng-SM-helg vid Galgberget i Halmstad den 21-22 oktober och tog hela tio medaljer fördelat på seniorer, juniorer och ungdomar varav sju guld. Av dessa kom fyra guld, ett silver och ett brons i seniorklasserna.


– Det är vårt bästa terräng-SM genom tiderna om man räknar de sex främsta för seniorer, juniorer och ungdomar – en poäng mer än vi tog på Öland 2018. Men räknar man medaljpoäng för seniorer (3-2-1) så var det en poäng bättre för fem år sedan, säger Kent Claesson som är medel-långdistanstränare i Spårvägen.

Strålande debut av Ebba

18-åriga Ebba Broms var ett stort utropstecken med brons på 4 km i vad som var hennes första start i ett senior-SM. Det följde hon upp med ett överlägset F19-guld på 6 km på söndagen.


Spårvägen vann båda kvinnliga laggulden och på manliga 4 km segrade Emil Danielsson där det också blev lagguld. Övriga segrar tog Ida Andersson i K22 10 km och Fanny Szalkai i F15 4 km.

Vann med tio poäng


Annons

Totalt tog Spårvägen 60 poäng vilket var nio fler än Hässelby med Hälle trea ytterligare 20 poäng bakom. I Vällingby i fjol toppade Hälle på 68 före Hässelby 50 och Spårvägen 19.

Se listan med alla 33 föreningar som tog poäng

Läs även:

Spårvägens bästa terräng-SM genom tiderna

Annons

Annons

Relaterade nyheter