Annons

Annons

Stark löpning av Vidar Johansson och Emilia Lillemo på lag-SM

Emilia Lillemo23 Emilia Lillemo, Täby IS.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Som väntat tog Thobias Montler hem segern i längdhopp till Ullevi i finalen av lag-SM. Eftermiddagen har också bjudit på snabba löpningar på både 3000 meter hinder och 400 meter häck.

Att Thobias Montler skulle ta hem maxpoäng till Ullevi i längdhoppet var kanske inte någon överraskning. Han gjorde just detta med ett segerhopp på 7.76. Tvåa i tävlingen kom Hässelbys Carl af Forselles och trea blev Spårvägens Marko Pestic.v

Det blev en jämn kastning mellan fyra av de kvinnliga diskuskastarna i de första fyra omgångarna. Det stod då mellan Malmö AI:s matilda Eriksson, Hässelbys Vanessa Kamga, Spårvägens Emma Ljungberg och Upsala IF:s Caisa-Marie Lindfors. Alla fyra hade resultat mellan 57.83 och 54.59. Det blev till slut seger till Upsala IF med Hässelby på andra plats och Spårvägen på tredje. Segerkastet mätte 57.83.

Emilia och Vidar tog högsta poäng på 3000 meter hinder

Loppet över 3000 meter hinder inleddes i en beskedlig fart med Sander Petri Bere i täten följd av Axel Djurberg från Hässelby och Ullevis Vidar Johansson. Med en kilometer kvar satte Vidar Johansson fart och fick med sig Axel Djurberg. Axel kunde däremot inte sätta emot något när Vidar satte in ytterligare en växel. Vidar kunde defilera i mål på 8:56.80 före tvåan Axel Djurberg och trean Awet Mengsteab från Örgryte IS.  

När det var dags för kvinnornas 3000 meter hinder var det en klar ledning redan efter ett varv för Täbys Emilia Lillemo som sprang före en samlad kvartett. Emilia höll en jämn och hög fart och hade med ett varv kvar en ledning på 140 meter. Segertiden för Emilia Lillemo blev 10:01.62, över halvminuten före tvåan Emma Dahl från Örgryte och trean Lowa Brandt från Upsala IF.

Snabbt lopp av Hanna Karlsson på 400 meter häck

Hanna Karlsson från IF Göta Karlstad tog ett fast grepp om loppet övere 400 meter häck direkt efter start och var i klar ledning förbi första kurvan. Upsala IF:s Ebba Svantesson låg en bit efter henne men på en klar andraplats. De två gick in som etta och tvåa på tiderna 58.18 respektive 59.51. Det blev kamp om tredjeplatsen och segrande ur den kampen gick Matilda Hellqvist från Ullevi.

På herrsidan fick vi se en rask start från Örgrytes Karl Wållgren som hade en klar ledning redan på den bortre långsidan, en ledning som han höll ända in i mål. Segertiden blev 50.82. Det blev en kamp om andraplatsen mellan Spårvägens David Thid och Upsala IF:s Isak Andersson. David Thid hade till slut den starkaste spurten och kom tvåa, Isak Andersson trea.  

***

Alla resultat från lag-SM hittar du här.

Relaterade nyheter