Annons

Annons

Stark Valencia Marathon av John Börjesson – Carolina Wikström missade loppet

John Borjesson John Börjesson.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Det blev snopet nog inget Valencia Marathon för Carolina Wikström som fick lämna återbud på grund av sjukdom. John Börjesson slog däremot till med nytt personligt rekord. 

Carolina Wikström från Upsala IF, hade Valencia Marathon som ett av sina mål under säsongen. Tidigare i höstas slog hon nytt personligt rekord på Valencia halvmaraton och hennes snabbaste maratonlopp har hon gjort just i Valencia, men Carolina missade årets upplaga på grund av sjukdom:

– För 6 veckor sedan var jag hela klart i mitt livs form. Två infektioner senare får jag tyvärr kasta in handduken inför i morgon, skrev hon på Instagram under lördagen.

Istället blev det en bra dag för en annan svensk löpare i Valencia, Spårvägenlöparen John Börjesson, som slog nytt personligt rekord med nära på sju minuter. Hans tidigare pers, som var från Stockholm Maraton 2020, lydde 2:24:26 men nu kan han stoltsera med ett personligt rekord på 2:17:32.

Resultatet innebär inte bara ett prydligt nytt personligt rekord, utan han går även in på en sjätteplats på svenska årsbästalistan.

Vann loppet gjorde etiopiern Sisay Lemma på det nya banrekordet 2:01:48. På damsidan blev det seger för Worknesh Degefa, också hon från Etiopien, på tiden 2:15:51.

Här hittar du alla resultat för eliten i Valencia

Relaterade nyheter

Wikström Hassan
Magiska maratonlopp av Hassan och Wikström

"Hyggligt." Så sammanfattar Suldan Hassan sin maratondebut i Sevilla som resulterade i ett nytt svenskt rekord, 2:07.36, ett resultat som även är under SOK:s nomineringsgräns till Paris. "Det känns jättekul, men jag vet att det finns mycket mer", säg…

LÄS MER