Annons

Annons

Starka resultat i USA – Edlund sexa genom tiderna

EDLUND Oskar 9685 (1) Oskar Edlund under U23-EM 2023.

FOTO: DECA TEXT&BILD

I USA pågår college-säsongen för fullt och under natten till lördag fick vi se fina prestationer av både Oskar Edlund på 400 meter och Emilia Sjöstrand i längd.

I somras tävlade både Hellas Emilia Sjöstrand och Täbys IS Oskar Edlund på U23-EM i Esbo efter en lång college-säsong i USA. Då tog Oskar brons på 400 meter häck medan Emilia var med i både längd och tresteg utan att ta sig till final.

Oskar, som tävlar för Texas Tech, sprang under natten till lördag sitt första 400-meterlopp på fyra år. På hemmaplan i Lubbock, Texas, sänkte Oskar sitt personliga rekord med över en sekund ned till 46.94. Tiden för upp honom som sexa genom tiderna i Sverige på distansen.

Se alla resultat från Lubbock här.

I Albuquerque, New Mexico, gjorde Emilia karriärens tredje bästa längdresultat när hon i tävlingens sista omgång hoppade 6.39. Till det personliga rekordet från februari 2023 saknades nio centimeter. Emilia, som i USA tävlar för San Jose State, har även hoppat 13.31 i tresteg tidigare under säsongen och är nu Sverige-etta i båda längd och tresteg.

Natten till söndag hoppar Emilia tresteg i samma tävling. Ni kan följa resultaten här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Oskar Edlund U23 EM
Sverige-bästa av Oskar igen!

Oskar Edlund har ännu en gång putsat sitt eget Sverige-bästa på 600 yards. I finalen i Lubbock, Texas, där Big 12 Indoor Track And Field Championships arrangeras, sprang Täbytalangen på 1:08.52.

LÄS MER