Annons

Starka säsongsöppningar på 3000 meter hinder för Blomberg och Magnusson

Leo Magnusson23 Leo Magnusson.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Sävedalens Leo Magnusson fick en flygande start på hindersäsongen med ett nytt personligt rekord på distansen vid en tävling i Kalifornien, en tävling där även MAI:s Angel Richmore förbättrade sitt pers i sjukamp.

Annons

Leo Magnusson från Sävedalens AIK kapade rejält på sitt personliga rekord på 3000 meter hinder vid årets upplaga av Mt. Sac Relays i Walnut i Kalifornien. Han sprang i mål på en femteplats på tiden 8:35.55, en förbättring av det gamla personliga rekordet med exakt 15 sekunder.

I samma lopp sprang även Hässelbys Emil Blomberg, IFK Lidingös Olof Silvander och IFK Moras Albin Gezelius. Emil Blomberg slutade, i sin säsongspremiär på distansen, trea i loppet på tiden 8:28.11, drygt åtta sekunder över det personliga rekordet. Olof Silvander sprang på 9:10.25, vilket räckte till en 16:e plats i loppet. På placeringen efter kom Albin Gezelius in på tiden 9:10.71.

Nytt personligt rekord i sjukamp för Angel Richmore

Även mångkamperskan Angel Richmore från Malmö AI var i tävlingstagen i Walnut och slog till med ett nytt pers i sjukamp. Hon hade en kanonserie under sin första dag med nytt personligt rekord på 14.02 på 100 meter häck, 1.73 i höjd, 14.34 i kula och 25.24 på 200 meter, även det ett nytt personligt rekord.

Under den andra tävlingsdagen inledde Angel med 5.57 i längd och följde upp med 45.21 i spjut. På avslutande 800 meter gick hon i mål på 2:26.32. Totalt räckte det till poängen 5777 och en åttondeplats, 595 poäng bakom segrande Michelle Atherley från USA. Poängen var en förbättring av Angels tidigare personliga rekord med 86 poäng.

Alla resultat från Mt Sac Relays hittar du här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Armand Duplantis23 (1)
Mondo nära nytt världsrekord i Ostrava

Det var mycket nära att Armand Duplantis åter slog sitt eget världsrekord när han drog ner ribban, som låg på 6.25, med en knapp rivning på Golden Spike i tjeckiska Ostrava. Och både Samuel Pihlström och Andreas Kramer visade styrka på löparbanorna.

LÄS MER