Annons

Starkt startfält på Folksam GP Sollentuna 16 juni

Jullan Julia Henriksson jagar det svenska rekordet på 100 meter.

Äntligen är det dags för utomhussäsongens tävlingar i Folksam Grand Prix, och vi börjar med en högklassig gala i Sollentuna. ”Med bara två veckor kvar tills OS-kvalet löper ut hoppas vi på att få se fina resultat live”, säger kommunikationsansvarig Fredrik Samuelsson.

Annons

Nu är premiären för Folksam GP-seriens utomhusgalor äntligen här. Först ut är Sollentuna och tävlingen kommer som vanligt att äga rum på Sollentunavallen där vi brukar få se finfina resultat.

Och med årets startfält lär det inte bli något undantag. Flera svenskar som just kommit hem från EM i Rom finns med i startlistorna och det finns flera möjliga höjdpunkter med både svenska och internationella stjärnor i huvudrollen.

– Vi ser fram emot att välkomna publiken till Sollentunavallen imorgon. Med bara två veckor kvar tills OS-kvalet löper ut hoppas vi på att få se fina resultat live. Daniel Ståhl är på plats och vill ta revansch på EM mästaren Kristjan Ceh, vi har Kramer på 800 meter och glödheta Julia Henriksson på 100 meter som jagar det svenska rekordet. Det blir spännande och vi hoppas på en bra gala att se fram emot med uppladdning mot SM och sedermera OS i Paris, säger Fredrik Samuelsson, kommunikationsansvarig för Folksam GP Sollentuna.

Tävlingarna börjar med förtävlingar klockan 13.25. Huvudprogrammet håller på mellan 15.00 och 17.00 och efter det tar eftertävlingarna vid och pågår till klockan 18.30.

Det finns fortfarande biljetter kvar för er som är sugna på att komma till Sollentuna och njuta av högklassig friidrott på plats. Ni som ska vara publik, observera att arrangemanget har totalt väskförbud.

Annons

Och som vanligt sänds Folksam GP-galorna på SVT, så även om ni inte kan vara på plats på Sollentunavallen kan ni följa tävlingarna live.

Säkra era biljetter här

Biljetter
Startlistor/resultat
Tidsprogram
Till SVT:s sändning (startar söndag klockan 15.00)
Till Folksam GP Sollentunas hemsida

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Daniel Ståhl 8080
Daniels Ståhl tvåa i regnigt Karlstad

Karlstadsolen lyste med sin frånvaro över Sola Arena när sommarens andra Folksam Grand Prix-tävling avgjordes. I blöta förhållanden landade Daniel Ståhls diskus på 66.81 vilket räckte till en andraplats bakom slovenen Kristjan Čeh.

LÄS MER