Annons

Annons

Stavgala bland uteserveringarna i Karlstads Inre hamn

Michaela Meijer23 (1) Michaela Meijer, arkivbild.

Onsdagen den 5 juli är det dags för Folksam Grand Prix att arrangeras i Karlstad, men redan på tisdagen den 4 juli avgjordes det kvinnliga stavhoppet på en mindre stavgala mitt i stan.

Folksam GP Karlstad smygstartade med en stavgala för kvinnor som arrangerades bland restaurangerna i Karlstads Inre hamn. Från svenskt håll hade vi Michaela Meijer, Hanna Jansson, Kajsa Roth och Sara Winberg på plats.

Karlstad bjöd på lite ruggigt väder på tisdagskvällen, inte optimalt för stavhopp, men de aktiva gjorde vad de kunde för att hålla värmen under täcken och filtar mellan hoppen.

Michaela Meijer var den svenska som hoppade högst. Hon klarade 4.16 i första försöket och stod sedan över 4.26. Hon fick sedan lite problem på 4.36 som hon klarade först i tredje försöket. Höjden hon försökte på därefter, 4.46, blev för högt för den här kvällen och hon stannade på 4.36, vilket räckte till en tredjeplats.

– Det är på G, det känns bättre och bättre för varje tävling som går. Det som saknas nu är kontinuitet och att få känna på de hårda stavarna, sa Michaela Meijer som var glad över Karlstadspubliken som stannade kvar trots lite regn.

Hanna Jansson kom på en sjätteplats på 4.05, Sara Winberg blev åtta på 3.90 och Kajsa Roth nia, även hon på 3.90. Vann stavgalan gjorde Holly Bradshaw från Storbritannien.

Alla resultat från stavgalan hittar du här.

 

Relaterade nyheter

Armand Duplantis24
Årets första sexmetershopp för Mondo

Äntligen seglade Armand Duplantis åter över sex meter. Han satte ett nytt världsårsbästa vid stavgalan i Clermont-Ferrand när han hoppade över 6.02 och han var även snubblande nära ett nytt världsrekord: ”Det var ett bra hopp, men det måste vara perf…

LÄS MER