Annons

Stort intresse för Finnkampen – ”Extra hårt tryck på biljetterna"

Finn Event 60 Missa inte chansen att heja fram Henrik Larsson och de andra svenskarna på Stockholms Stadion.

FOTO: RYNO QUANTZ

Intresset för Svensk Friidrott är mycket stort, något som bland annat avspeglas i att många redan tidigt säkrar sina biljetter till klassiska Finnkampen på Stockholms Stadion första helgen i september. "Vill man kunna välja platser så ska man inte vänta alltför länge. Det är extra hårt tryck på biljetterna tidigt", säger evenemangsansvarige Magnus Malmsborg.

Annons

Närapå 10 000 biljetter har redan sålts till Finnkampen som avgörs i Stockholm den 2-3 september och det är höga siffror jämfört med motsvarande period tidigare år (med hänsyn tagen till pandemin).

Riktigt härliga fakta, men kanske inte så överraskande? Svenska friidrottslandslaget har för tillfället många lysande världsstjärnor och i flera grenar finns dessutom en imponerade toppbredd, och i stort sett varje sommarvecka kan några av våra allra främsta följas i tv-sändningar.

Dessutom har samtliga affischnamn, inklusive Armand Duplantis, världens främste friidrottare redan bekräftat att de givetvis vill vara med i laget som ska besegra Finland på Stadion.

- Vi siktar på att sälja 20 000 biljetter till Finnkampen. Det är ett högt mål, men det ser riktigt bra ut hittills, säger Svenska Friidrottsförbundets evenemangsansvarige Magnus Malmsborg.

- Vill man kunna välja platser så ska man inte vänta alltför länge. Det är extra hårt tryck på biljetterna tidigt och vi tror på en kokande Stadion i början av september. Vi har sålt dubbelt så mycket biljetter som vid motsvarande tidpunkt de senaste åren som Finnkampen har arrangerats i Sverige. Än så länge finns biljetter kvar på de flesta sektionerna, men vi har också sett att tidigare år har den stora biljettrushen kommit med cirka 4-5 veckor kvar till Finnkampen.

Annons

Den 19-27 augusti avgörs för övrigt Friidrotts-VM i Budapest, och exakt en vecka efter det mästerskapet är det dags för våra stjärnor att fajtas inför hemmapubliken. Det är inget snack om att många, både svenskar och finländare, kommer att vara i superform.

HÄR kan du läsa mer om Finnkampen, världens äldsta friidrottslandskamp.

HÄR kan du säkra dina biljetter.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter