Annons

Suldan slog till i Spanien – "Skönt att vara tillbaka"

Suldan Hassan Suldan Hassan (arkivbild).

FOTO: DECA TEXT&BILD

För en vecka sedan noterades Carolina Wikström för fantastiska 1:09:39 på Valencias halvmara. I dag sprang Suldan Hassan samma distans på glimrande 1:01:56 i Malaga, vilket innebär att Ullevilöparen slår sig in som fyra på den svenska genom-tiderna-listan.

Annons

Det levereras snabba långlopp i Spanien minsann!

Under söndagen testade Suldan Hassan för första gången halvmaran på fullaste allvar, och vilket lopp 25-åringen stod för i Malaga.

Öppningen blev mycket snabb, berättar Suldan för springlfa.se. De första 5 kilometerna gick på 13.58. Därefter fick Suldan slå av lite på farten och släppa kontakten med de snabba löpare han dittills hade följt med. Resten av loppet sprang han själv.

Milen passerades på 28:45 och 15 km 43:36. Sista biten tappade han lite fart, men sprang till slut i mål på sjätte plats på finfina 1:01:56, en tid som placerar honom som Sverigefyra genom alla tider. Det svenska rekordet innehas av Napoleon Solomon som 2019 sprang på 1:01:17 i Barcelona.

– Jag tar med mig en bra känsla och att träningen och kroppen äntligen fungerar bra igen. Det är skönt att vara tillbaka och få kvitto på träningen, säger Suldan till springlfa.se.

Här hittas resultat och mellantider i Malaga.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter