Svensk diskus och slägga på Europacupens andra dag

Vanessa Kamga ETC Vanessa Kamga var en av de som tävlade under söndagen.

FOTO: ALFONS HAALS

Nu är Europacupen i kast över för den här gången och utomhussäsongen är öppnad för de svenska kastarna som var med på tävlingen i Portugisiska Leiria. Andra dagen bjöd för svensk del på idel tävlande damer i diskus och slägga.

Vanessa Kamgas diskustävling började lite trevande med ett ogiltigt kast och sedan två kast på drygt 55 respektive 53 meter. Hennes kast på 56.69 i den fjärde omgången blev också hennes längsta eftersom hon sedan avslutade med två underkända kast. Vanessa stannade på en tolfteplats när kastgrupp A och B sammanställdes.

Mathilda Eriksson fick iväg diskusen 54.17 i första omgången. Det blev också hennes längsta kast för tävlingen och hon kom till slut på en femtondeplats. 

Grete Ahlberg var en bit ifrån sin högstanivå i damernas släggtävling. Hon inledde med tre ogiltiga kast och det längsta kastet som mätte 65.74 kom i den femte omgången. Det är drygt fem meter ifrån hennes personliga rekord från VM i Eugene i somras då hon kastade 70.87. Grete hamnade till slut på en artonde plats i tävlingen.

Två damer i U23 i slägga och diskus

Molly Broback och Thea Löfman som tävlade i klassen U23 i diskus respektive slägga tävlade sist under söndagen.

Molly Brobacks diskustävling var som en trappa mot längre längder där varje godkänt kast blev längre än det föregående. Hon började på 44.39 och avslutade med sitt längsta kast på 48.65 och det gav henne en niondeplats. Vann gjorde norska Lotta Flatum på 56.54.

För Thea Löfman var det en kämpig start på släggtävlingen med fyra underkända kast. I femte omgången kastade hon 60.66, och längre än så blev det inte. Hon landade på en tiondeplats, nära fem meter bakom segrande ukrainskan Valerriya Ivanenko-Kyrylina.

Resultat och mer information hittar du på tävlingens hemsida.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

MTG Stadion
Följ med till Bauhaus Junioren-Gala i Mannheim

Några av de bästa juniorerna i åldern 18-19 år från hela Europa deltar i Bauhaus Junioren-Gala i tyska Mannheim och tävlingen har uppnått internationellt erkännande genom åren med deltagande av juniorer i världsklass. I sommar avgörs tävlingen 24-25…

LÄS MER