Annons

Annons

Svensk Friidrott sörjer Emilia Brangefält

Emilia Brangefält

FOTO: DECA TEXT&BILD

Svensk Friidrott har sorg. Landslagslöparen Emilia Brangefält har lämnat oss bara 21 år gammal.

Emilia Brangefält var en ung och mycket lovande löpare som redan hade gjort stora avtryck i favoritdisciplinen trail. Ifjol vann hon både ett SM-guld i Genarp och ett VM-brons i thailändska Chiang Mai och i somras blev hon VM-femma i Innsbruck.

I dag tänker vi framför allt på människan Emilia och våra tankar går också till hennes nära och kära.

Under sina sista månader mådde Emilia väldigt dåligt, både fysiskt och psykiskt. Hon hade god stöttning av sin närmsta omgivning men den 13 november avslutade hon sitt liv.

- Det är så djupt tragiskt. Jag har svårt att finna ord, säger Svensk Friidrotts förbundskapten Kajsa Bergqvist.

- Jag kände inte Emilia personligen men har förstått att hon var en väldigt fin människa, en framåt, härlig, begåvad tjej med hela livet framför sig. Å Svensk Friidrotts vägnar skickar jag mina allra varmaste tankar till Emilias närmast sörjande.

I Emilias förening Västerås FK har beskedet tagit väldigt hårt på många och klubben har de senaste dagarna arbetat mycket med samtal i de olika träningsgrupperna.

I dag har klubben publicerat en text på sin hemsida där man informerar om händelsen. "Vi är en förening i sorg och skickar all kärlek och styrka till Emilias familj", skriver Västerås FK som kommer att hedra Emilia på den årliga VFK-galan nu på fredag.

Karl Avedal, landslagledare i traillandslaget, har de senaste dagarna pratat med många löpare som stod Emilia nära:

- Det här har kommit som ett chockbesked för Löparsverige och för mig personligen. Sorgen och saknaden delas av så många. Jag och kompisarna i traillandslaget minns henne som den glada, väldigt omtyckta tjej som hon var, full av energi. Hennes personlighet lyfte laget. Det känns helt overkligt att hon faktiskt är borta.

Begravningen kommer att äga rum i kretsen av de närmaste. På Emilias minnessida går det bland annat att skriva minnesord eller skänka en donation till Suicide Zero, en organisation som arbetar för att minska självmorden.

Krisstöd

Suicide Zeros hemsida kan man stötta kampen mot självmord och även hitta kontaktuppgifter om man själv behöver stöd.

Information om stöd hittas även HÄR på 1177.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter