Annons

Annons

Svensk lagseger i Armagh

Vidar Johansson23 Vidar Johansson, arkivbild.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Under torsdagskvällen sprangs Armagh 5k på Nordirland och de svenska herrarna stod för en stark insats och tog hem segern i den internationella lagtävlingen efter en tät uppgörelse.

Det blev svensk lagseger för herrarna på Armagh 5k på Nordirland under torsdagskvällen. Det omtalat snabba loppet, där det tävlas både individuellt och i klubblag respektive nationella lag, besöktes av flera starka svenska löpare.

Snabbast av de svenska männen var Ullevis Vidar Johansson som klockades för 13:51, Spårvägens Oliver Löfqvist sprang i mål i samma sekund som Vidar och Hässelbys Axel Djurberg var 6 sekunder efter, 13:57.

Vidar Johanssons tid räckte till en fjärdeplats i loppet och Oliver Löfqvist kom in som femma totalt. Axel Djurbergs tid gav honom en tolfteplats.

Men den svenska segern var långt ifrån given, det var en mycket tajt kamp. Det finska laget, med loppsegraren Topi Raitanen i spetsen, slutade tvåa med en totaltid som var blott tre sekunder långsammare än Sveriges, och marginalen ner till det skotska laget på tredje plats var endast ytterligare två sekunder.

Linn Söderholm snabbaste svenska

Damerna sprang 3 kilometer i Armagh och bästa svenska blev Sävedalens Linn Söderholm som kom i mål på en tiondeplats på tiden 9:30. Linköpings Carolina Johnson sprang in på 9:48, vilket räckte till plats 38. Tillsammans med Örgrytes Johanna Larssons tid 9:56 räckte laginsatsen på damsidan till en femteplats.

Alla resultat från loppet hittar du här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Wikström Hassan
Magiska maratonlopp av Hassan och Wikström

"Hyggligt." Så sammanfattar Suldan Hassan sin maratondebut i Sevilla som resulterade i ett nytt svenskt rekord, 2:07.36, ett resultat som även är under SOK:s nomineringsgräns till Paris. "Det känns jättekul, men jag vet att det finns mycket mer", säg…

LÄS MER