Annons

Svensk rivstart på Finnkampen – trippelseger på 10 km

10 Km Ny

FOTO: MATHIAS KARLSSON

Det blev full pott för Sverige i Finnkampens första gren, kvinnornas 10 km som var en del av Tjejmilen. ”Vilken start! Super! Nu får vi hoppas att det håller i sig hela vägen”, säger segrarinnan Sarah Lahti som satte nytt banrekord med 32:32.

Annons

Sarah Lahti gick tidigt loss från övriga fältet och tog en övertygande seger i 10-kilometersloppet. I målfållan kunde hon sedan välkomna Carolina Wikström som tvåa och Johanna Larsson som trea i Finnkampen. Carolina sprang på 34:17 och Johanna på 35:00, och först 8 sekunder efter Johanna kom första finskan, Aino Niemi i mål, vilket innebär 16-6 till Sverige i den första grenen.

- Det kändes bra från start och jag försökte hålla ett jämnt tempo, men det är lite tuffare mot slutet med lite mer backar. Det är en tuff bana men jag hade en bra känsla. Jag är nöjd, säger Sarah Lahti.

- Jag gick loss ganska snabbt. Jag kände att jag kunde ta banrekordet, så det var målet, att springa kontrollerat men att kunna ta det.

Sarah berättar om en härlig resa från start till mål.

- Det var jättebra stämning längs med banan, en riktig publikfest och vilken start! Super! Nu får vi hoppas att det håller i sig hela vägen.

HÄR hittas resultaten

HÄR hittas mer information om Finnkampen

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter