Annons

Svensk trippel i männens Finnkampsdiskus

Daniel Stahl23 (9) Daniel Ståhl.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Inför stort jubel på Stockholms Stadion säkrade Daniel Ståhl återigen en seger i Finnkampen och Simon Pettersson knep andraplatsen och Jesper Ahlin på tredje plats. Vi fick även se en svensk trippel i kvinnornas längd och svenskt i topp i herrarnas höjd.

Annons

Daniel Ståhl har haft lite svårt att ladda om efter den enorma urladdningen under VM i Budapest. Och visst var det en lite svajig inledning med två ogiltiga kast. Under tiden ledde Simon Pettersson med sitt första kast på 62.31.

Men Daniel fick ordning på tekniken och kastade upp sig i ledning i tredje. Han ökade sedan i den fjärde omgången med tävlingens längsta kast 66.44. Simon avslutade tävlingen med fem ogiltiga, men kom ändå tvåa med sitt första kast.

Jesper Ahlin kompletterade den svenska segertrion med sitt kast på 58.47 och det blev 16-6 poäng till Sverige.

– Det blir en mental urladdning efter ett sådant där kast inför full arena i Budapest, det var en magisk kväll, men efter ett mästerskap är man slut mentalt. Mitt mål i kväll var att vinna tävlingen, säger Daniel Ståhl som bärgade sin tionde raka Finnkampsseger i diskus.

Melwin Lycke Holm säkrade segern i höjdhoppet

Annons

Det blev svenskt på första, femte och sjätte plats i det manliga höjdhoppet. Melwin Lycke Holm satte tryck på det övriga startfältet när han ensam var felfri över 2.15. Hack i häl hade han Daniel Kosonen från Finland som bara hade en rivning. Men varken Melwin eller Daniel lyckades ta 2.17, så Melwin vann på att ha en mindre rivning. Albin Eriksson hoppade 2.06 och kom femma och Joakim Wadestein blev sexa på 2.03.

– Hoppningen kändes inte så bra, det var kaos, men det var bra publikstöd och kul att hoppa på Stadion, så det blev bra till slut ändå, säger Melwin Lycke Holm. 

I det manliga tresteget blev det en finsk trippelseger med Jesper Hellström på fjärde plats. Hans längsta hopp mätte 15.28, en centimeter längre än Erik Ehrlins femteplatshopp. På sjätte plats kom Lukas Edqvist som hoppade 15.21. Poängen blev 16-6 till Finland.

Tre svenska längdkvinnor i topp

Kvinnornas tresteg kommer under söndagen men under lördagen var det dags för damernas längdhopp. Vi hade tre starka svenskor till start i Maja Åskag, Tilde Johansson och Jenny Lestander. Och det blev till slut just dessa tre kvinnor som hamnade på de ädlaste platserna.

Annons

Inför den sista omgången låg Maja i ledning på 6.55. Tilde hade chansen att gå om och hon tog den – nästan. I sitt sista hopp hoppade hon 6.50. Den svenska topptrion höll också på att splittras i den sista omgången då Nea Lento hoppade 6.17, en centimeter kortare än den svenska trean Jenny Lestander. Det blev tio pluspoäng till Sverige som vann med 16-6.

– Det var så kul, så mycket publik och många av mina kompisar och min familj var här. Det var kallt så jag hade inte så höga förväntningar. Jag är väldigt nöjd med dagen och det  blev en bra uppvärmning för morgondagen, säger Maja Åskag som under söndagen hoppar tresteg. 

***

Alla resultat från Finnkampen hittar du här.

Mer information om Finnkampen hittar du här.

Annons

Annons

Relaterade nyheter