Annons

Annons

Svenskt rekord av Henriksson "Var redo idag"

Julia Henriksson 2113

FOTO: DECA TEXT&BILD

Hon har nosat på det tidigare, men under Nordenkampen lyckades Julia Henriksson sänka det svenska rekordet på 200 meter inomhus till 23.06. "Det är helt sjukt, jag är så glad", säger Julia Henriksson.

Julia Henriksson har börjat säsongen starkt och hade redan snuddat vid det svenska rekordet på just 200 meter inomhus. Och idag var det dagen då hon äntligen fick radera Irene Ekelunds elva år gamla svenska rekord på 23.15 från 2013.

Det nya svenska rekordet lyder 23.06.

– Det är helt sjukt, jag är så glad, Vilken dag, jag kan inte ta in det. Det är bra stämning här och det är en landslagstävling, så då blir man extra taggad. Och Henriette sprang skitbra precis innan mig. Jag var redo idag, säger en lycklig Julia som också säger att hon har strävat mot det här väldigt länge.

– Jag kände att "det här är inte omöjligt", så jag skulle bara fokusera på mitt och bara köra. 

Julia hade loppet i sin hand från start till mål och ledde hela vägen. När hon gick i mål stannade klockan på 23.08, men den korrigerades nedåt ytterligare två hundradelar till 23.06. Hon hade tidigare i vinter sprungit på 23.16.

Julia Henrikssons tid räckte till en seger i Nordenkampen, en hundradel före norska kanonen Henriette Jæger. Den andra svenskan på 200 meter, Josefin Nilsson, slutade sjua på 24.19.

***

Läs mer om Nordenkampens damtävling här.

Läs mer om Nordenkampens herrtävling här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Simon Pettersson 9431
Truppen till European Throwing Cup presenterad

Om knappt två veckor, 9-10 mars, är det dags för European Throwing Cup som för tredje året i rad arrangeras i portugisiska Leiria. I den svenska truppen som reser till Portugal finns bland andra OS-silvermedaljören Simon Pettersson som gör säsongsdeb…

LÄS MER
ÅSKAG Maja 9517
Se till att du har ett giltigt certifikat för I Run Clean

European Athletics har lanserat en ny plattform för e-learning, och har samtidigt flyttat kursen I Run Clean till den. De har också uppdaterat tidsfristerna för förnyelse. Se till att din I Run Clean fortfarande är giltig, eftersom det är obligatoris…

LÄS MER