Annons

Svenskt rekord av Henriksson "Var redo idag"

Julia Henriksson 2113

FOTO: DECA TEXT&BILD

Hon har nosat på det tidigare, men under Nordenkampen lyckades Julia Henriksson sänka det svenska rekordet på 200 meter inomhus till 23.06. "Det är helt sjukt, jag är så glad", säger Julia Henriksson.

Annons

Julia Henriksson har börjat säsongen starkt och hade redan snuddat vid det svenska rekordet på just 200 meter inomhus. Och idag var det dagen då hon äntligen fick radera Irene Ekelunds elva år gamla svenska rekord på 23.15 från 2013.

Det nya svenska rekordet lyder 23.06.

– Det är helt sjukt, jag är så glad, Vilken dag, jag kan inte ta in det. Det är bra stämning här och det är en landslagstävling, så då blir man extra taggad. Och Henriette sprang skitbra precis innan mig. Jag var redo idag, säger en lycklig Julia som också säger att hon har strävat mot det här väldigt länge.

– Jag kände att "det här är inte omöjligt", så jag skulle bara fokusera på mitt och bara köra. 

Julia hade loppet i sin hand från start till mål och ledde hela vägen. När hon gick i mål stannade klockan på 23.08, men den korrigerades nedåt ytterligare två hundradelar till 23.06. Hon hade tidigare i vinter sprungit på 23.16.

Annons

Julia Henrikssons tid räckte till en seger i Nordenkampen, en hundradel före norska kanonen Henriette Jæger. Den andra svenskan på 200 meter, Josefin Nilsson, slutade sjua på 24.19.

***

Läs mer om Nordenkampens damtävling här.

Läs mer om Nordenkampens herrtävling här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Albufeira Bilder
Träning, kunskapsutbyte och viktigt lagbygge i Albufeira

I helgen reste stora delar av det svenska friidrottslandslaget till Albufeira, Portugal för träningsläger. På programmet står massvis av träning, men även möten av olika slag. "Förhoppningen är att lägret skapar ett stort värde på flera olika plan",…

LÄS MER
Benke Karin NY
Benke och Karin basar över nytt PC i Malmö

Benke Blomkvist och Karin Olsson är inga nya namn inom Svensk Friidrott och de är nu tillbaka på förbundet i nya roller. Tillsammans har de under våren startat upp prestationscentrum sprint/häck i Malmö med målet att på ett bättre sätt kunna stötta b…

LÄS MER