Annons

Annons

Svenskt rekord för andra helgen i rad av Henriksson: ”Helt otroligt!”

Julia Henriksson 2360 Julia Henriksson sänkte sitt eget svenska rekord på 200 meter.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Precis som för en vecka sedan sänkte Malmö AI:s Julia Henriksson det svenska rekord på 200 meter. I Karlstad kapade hon tre hundradelar på rekordet och klockan stannade på 23.03.

Under lördagen tog Julia Henriksson sitt andra raka ISM-guld på 60 meter när hon sänkte det personliga rekordet till 7.22. I försöken på 200 meter senare på kvällen stormade hon in på 23.15 och var knappt en tiondel från sitt eget svenska rekord.

I finalen startade Julia på bana sex och hade 400-metervinnaren Moa Hjelmer från Spårvägen innanför sig. Julia öppnade snabbt och ledde klart efter halva loppet. In på upploppet drog hon i från ytterligare, fällde sig över mållinjen och klockan stannade på 23.03, svenskt rekord med tre hundradelar.

– Helt otroligt! Jämfört med förra veckan så hade jag mer självförtroende och jag vet att jag kan springa snabbt och att formen är bra. I dag försökte jag gå under 23 sekunder men jättekul med svenskt rekord, säger Julia Henriksson.

– Jag är jättetacksam för hela säsongen och har valt att tacka nej till inomhus-VM för att fokusera på utomhussäsongen.

Hässelbys Nora Lindahl har i vinter sänkt sitt personliga rekord till 23.46 och på ISM blev det silver med tiden 23.76. Moa Hjelmer tog helgens andra medalj när hon blev trea på 23.86, hennes snabbaste tid inomhus på tre år.

Här hittas alla resultat.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter