Annons

Annons

Svenskt rekord för Henrik Larsson på 100 meter – 10.17

Henrik Larsson23 (2) Henrik Larsson, Sveriges snabbaste man.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Det blev nytt svenskt rekord på 100 meter för vår sprintstjärna Henrik Larsson när han rusade in i mål på 10.17 under Paavo Nurmi Games i Åbo. Därmed var det 27 år gamla rekordet raderat.

Henrik Larsson hade snabba ben denna soliga kväll i Åbo och kvalificerade sig till final på 100 meter när han kom in på andraplats i kvalet på nya säsongsbästat 10.21, bara en hundradel över sitt personbästa. 

Men det var i finalen det small på riktigt. Henrik fick en mycket bra start och kunde hålla trycket hela vägen i det snabba startfältet och gick in i mål där klockan stannade på det nya svenska rekordet 10.17. Därmed putsades det 27 år gamla svenska rekordet som Peter Karlsson hade, med en hundradel.

– Det var väldigt kort vila mellan försöken och finalen så jag kände mig lite trött, så blev faktiskt lite överraskad av tiden! Fick en väldigt bra reaktion och start och höll i sista 50 meter bra. Speciellt roligt att göra det utan någon medvindshjälp också, sa Henrik Larsson efter loppet.

Henrik Larsson har nu svenskt rekord på både 60 meter och 100 meter.

Alla resultat från loppet finns här.

Relaterade nyheter

Oskar Edlund U23 EM
Sverige-bästa av Oskar igen!

Oskar Edlund har ännu en gång putsat sitt eget Sverige-bästa på 600 yards. I finalen i Lubbock, Texas, där Big 12 Indoor Track And Field Championships arrangeras, sprang Täbytalangen på 1:08.52.

LÄS MER