Annons

Annons

Svenskt rekord i semin av Henrik Larsson

Henrik Larsson (8) Hernik Larsson stormade in till ett svenskt rekord redan i semifinalen på 100 meter.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Hällåsen i Söderhamn bjöd på fantastiska förhållanden för sprintlöpning med varmt väder och medvind på upploppet. Henrik Larsson tog vara på det redan i semifinalen på 100 meter genom att sätta svenskt rekord med 10.13.

Henrik Larsson som ådrog sig en lättare skada på Bauhausgalan visade att han är tillbaka på allvar. I semifinalen på SM sprang han på hela vägen in i mål och klockan stannade på 10.13, nytt svenskt rekord med fyra hundradelar. Bakom Henrik satte Linus Pihl personligt rekord med 10.43 och Desmond Rogo tangerade sitt med 10.45, alla tre är klara för kvällens final.

I den första semifinalen fick vi se fantastiska tider och personligt rekord på inte mindre än fem löpare och årsbästa på ytterligare två. Först i mål var Isak Hughes från som sänkte sitt personliga rekord ned till 10.24, tvåa var Simon Plesse med 10.27 vilket var personligt rekord med dela 29 hundradelar. Isak gick med sin tid in som femma genom tiderna för seniorer och är endast två hundradelar från Henrik Larssons svenska juniorrekord. Simon hoppar ända upp till delad nionde plats på samma lista.

Johan Sjölander tog den tredje direktplatsen till final med 10.36 och de två tiderna som kvalificerade sig till final kom även de från den första semifinalen. Thomas Jones och Joel Groth tog sig med 10.42 respektive 10.44 vidare till final på tid.

Följ tävlingarna live på SVT.

Alla resultat från SM-tävlingarna i Söderhamn hittar du här.

Läs vår guide till fredagens SM-tävlingar här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Lovisa Karlsson 2372
Lovisa Karlsson söndagens SM-drottning

Drygt en timme efter ISM-guldet på 60 meter häck slog Lovisa Karlsson till i längdfinalens sista omgång. Med 6.55 tog hon hem sitt andra ISM-guld och höjde sitt personliga rekord med 13 centimeter.

LÄS MER