Annons

Sverige åttonde bästa nation under veteran-EM i Italien

Original D98F6D91 5367 4AF2 BB00 D5AEE5EC8703 Annica Sandstöm fick stå högst upp på pallen två gånger under veteran-EM.

Veteran-EM i italienska Pescara är över och totalt samlade den svenska truppen ihop 67 medaljer och slutade på en åttondeplats i medaljligan.

Annons

Tävlingarna avgjorde under nio dagar och den svenska truppen på plats bestod av knappt hundra deltagare. Totalt tävlade 4500 veteraner i åldrarna 35 till 95 år på tre olika arenor runt om i Pescara.

Tolv svenska rekord slogs under mästerskapet, två på den manliga sidan och hela tio på den kvinnliga. Båda de manliga rekorden och fyra av de kvinnliga var dessutom nordiska rekord.

Ulla Karnebäck tog hela sju medaljer i K70 med svenska rekord i både längd med 3.53 och i sjukamp med 4525 poäng. Flest medaljer av alla de svenska deltagarna tog Åke Jonsson i M80. Åke plockade hem åtta medaljer och slog svenskt rekord på 2000 meter hinder med tiden 10:53.57.

Åke Jonsson och Sara Trané efter sina segrar på 10 kilometer.

 

Gunnel Tolfes i K65, Annica Sandström i K55, Paulina Orell Sahlberg i K40, Sara Trané i K35, Olle Borg i M75 och Lion Martinez i M45 tog alla två guld var. Gunnel tog dessutom brons på 300 meter häck där tiden 56.50 var nordiskt rekord. Hon var även med och tog ett silver tillsammans med mixlaget på 4x400 meter.

Annons

Jonas Asplund i M50 satte nordiskt rekord med sin vinst i stav på 4.62 och var nära på världsrekordhöjd.

– Jonas insats är en riktig prestation då funktionärerna felaktigt tagit ur hans stavar och lånat ut dem till andra tävlande. Det gäller att kunna hantera alla situationer som kan uppstå, säger landslagsledare Karin Schön.

Karin har tillsammans med tre andra lagledarna på plats deltagit i möten och svarat på frågor om nästa års veteran-VM som avgörs i Göteborg 13–24 augusti.

– Intresset för det mästerskapet är stort, vilket känns jätteroligt!

Under tisdagen gästar Annica Sandström och Anna Ek, som precis deltagit på veteran-EM, Nyhetsmorgon i TV4 för att prata bland annat prata om det kommande mästerskapet i Göteborg. Missa inte chansen att få höra mer om veteran-VM 2024 där alla från 35 år och uppåt kan delta, preliminär tid för inslaget är klockan 07.15.

Du hittar resultat från mästerskapet här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Veteraner Promo
Anmäl dig till veteran-VM i Göteborg senast 4 juni

Det är ett stort intresse för veteran-VM som äger rum i Göteborg 13-25 augusti. Bland anmälda deltagare hittar vi allt från motionärer till elit, precis som det ska vara. Alla deltar utefter sin egen förmåga och ambitionsnivå vilket kan vara allt frå…

LÄS MER