Annons

Annons

Sverige fortsatt tia på Lag-EM – "Grymt bra dag!"

GRANAT Moa 8498 Moa Granat stormar mot mål.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Sverige är fortsatt på tionde plats i Lag-EM när 25 av 37 grenar har avverkats. Under lördagen fick vi återigen se många riktigt starka blågula insatser och i diskusringen säkrade Daniel Ståhl den första svenska grensegern. "En grymt bra dag två av Sverige", summerar förbundskapten Kajsa Bergqvist.

Under fredagen fick Sverige en fin start på Lag-EM i Polen och när laget åt midsommartårta på kvällen var laget på en tionde plats.

Efter lördagens insatser är Sverige fortsatt tia av totalt sexton nationer, det vill säga tre placeringar bättre än statistikernas profetia gällande slutställningen. Tabellen toppas alltjämt av Italien, tvåa är hemmanationen och trea Tyskland.

Under lördagens tävlingar kom Sveriges första grenseger när Daniel Ståhl vann diskustävlingen med dryga tre meter. Segerresultatet 67.25 kom redan i första omgången och tvåa blev tysken Henrik Janssen på 64.09 medan polacken Robert Urbanek blev trea med 61.97. Läs mer här!

För riktigt starka insatser svarade även Moa Granat, Emil Danielsson och Maja Åskag.

Moa Granat slutade tvåa i B-heatet 400 meter häck och satte ett nytt personligt rekord med 56.61, en tid som placerar henne som tia på den svenska genom-tiderna-listan och i den blågula juniorstatistiken är det endast Ann-Louise Skoglund som varit snabbare. Sammantaget blev Moa åtta i grenen. Läs mer här!

Emil Danielsson slutade femma på 1500 meter på tiden 3:38.34, inte långt ifrån det nysatta personliga rekordet 3:36.88 och det i ett lopp som inledningsvis gick tämligen långsamt. Loppet vanns av spanjoren Mohamed Katir på 3:36.95. Läs mer här!

Maja Åskag slutade trea i trestegstävlingen på 13.88 (-0.6), 28 centimeter kortare än segrande turkiskan Tugba Danismaz som satte nytt nationsrekord. Läs mer här!

Fina prestationer även av Wilma Nielsen och Karl Wållgren som var nära sina personliga rekord på 800 meter respektive 400 meter häck.

HÄR hittas alla resultat från lördagen.

I vår Lag-EM-guide kan du se vad som står på programmet den avslutande dagen.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

IVM 2024 Sajt
Truppen till inomhus-VM presenterad: "En stark trupp"

Nu är den svenska truppen till inomhus-VM i Glasgow klar. Totalt räknar förbundskapten Kajsa Bergqvist med elva aktiva, fem kvinnor och sex män. "Det är en stark trupp med flera aktiva som kan vara med och slåss om de främsta placeringarna", säger Ka…

LÄS MER
Friidrottskanalen (1)
Friidrottskanalen öppnar för säsongen 2024

I samband med att inomhussäsongen dragit igång på allvar rullar även Friidrottskanalens sändningar från tävlingarna igång. Här hittar du aktuella sändningar för den närmsta tiden.

LÄS MER