Annons

Annons

Thobias Montler: ”Speeden börjar komma tillbaka”

Thobias Montler23 (4) Thobias Montler vann på 7.95.

FOTO: DECA TEXT&BILD

FGP i Karlstad bjöd på en längdduell mellan spanjoren Héctor Santos och Thobias Montler. Det blev till slut en centimeter som skilde de båda åt.

Det fanns förstås förhoppningar om hopp över åtta meter när Thobias Montler ställde sig på ansatsbanan under kvällens längdtävling. Riktigt så långt kom han inte, men det var nära.

Thobias hoppade idel hopp som mätte höga sju meter i tävlingens början. Och inför den tredje omgången ledde han tävlingen med ett hopp på 7.95, en centimeter längre än spanjoren Héctor Santos och i och med de resultaten hade tävlingens två längsta hopp gjorts. Santos lyckades inte öka, utan blev tvåa bakom Thobias.

– Trots att det regnade så värmde publiken upp det. Vilken publik vi har, sa Thobias Montler som var nöjd efter tävlingen:

– Idag var ett stort steg i rätt riktning. Speeden börjar komma tillbaka nu, sa han.

”En varmkorv från 70 meter”

Grete Ahlberg hade en bra släggtävling i Karlstad. Hennes serie mätte mellan 67.66 och 68.12 och kunde gå hem med segern.

– Jag höll en jämn och hög nivå idag, jag hade tappat det lite under försäsongen och jag har varit lite stressad över det. Det här skapar bra förutsättningar för, förhoppningsvis, ett VM, sa hon efter tävlingen.

Grete hade ett kast i sista omgången som landade utanför sektorn, men som såg riktigt långt ut och Grete stegade iväg för att själv mäta kastet.

– Det var en varmkorv från 70 meter, konstaterade hon.

Hanna Hermansson tvåa på nytt årsbästa

När det var dags för kvinnorna att springa 800 meter blev öppningen tuffare än vad många av löparna hade räknat med. Den stenhårda öppningen flaggade efter ett varv för tider under två minuter, men riktigt så snabbt blev det inte, utan de tappade på slutet. Det var en trio som gjorde upp om segern på slutet. Segertiden blev 2:02.38 för Annemarie Nissen från Danmark och Hanna Hermansson spurtade upp på andraplats och kom i mål på 2:02.67. Trea kom polskan Patrycja Wyciszkiewicz-Zawadzka,

Du hittar alla resultat här.

Relaterade nyheter

Armand Duplantis24
Årets första sexmetershopp för Mondo

Äntligen seglade Armand Duplantis åter över sex meter. Han satte ett nytt världsårsbästa vid stavgalan i Clermont-Ferrand när han hoppade över 6.02 och han var även snubblande nära ett nytt världsrekord: ”Det var ett bra hopp, men det måste vara perf…

LÄS MER