Annons

Tre svenskar till start på Diamond League i Paris

Armand Duplantis 5TW 4316 0754 (1) Mondo Duplantis gör sin första tävling efter EM-guldet i Rom.

FOTO: DECA TEXT&BILD

På söndag är det dags för den andra delen av Diamond League-säsongen att dra i gång. I Paris finns tre svenskar på plats och ytterligare tre tävlar i Hengelo på FBK Games. I Sverige pågår Världsungdomsspelen i Göteborg och OCR-SM i sprint i Torshälla.

Annons

Efter en paus på drygt en månad är det återigen dags för Diamond League. På söndag tävlar Mondo Duplantis, Andreas Kramer och Carl Bengtström på Stade Charléty i södra Paris. Tävlingarna sänds i TV4 och TV4 Play med start 15.00.

I herrarnas stav finns i princip hela världseliten på plats med amerikanerna Sam Kendricks och Chris Nielsen i spetsen tillsammans med hemmahoppet Thibaut Collet. Även greken Emmanouil Karalis har gjort över 5.90 i år när han hoppade 5.93 på de grekiska mästerskapen. Mondo Duplantis har inte tävlat sedan han vann EM-guldet i Rom på 6.10.

Carl Bengtström möter Alison dos Santos från Brasilien på 400 meter häck som i år gjort 46.63. På 800 meter finns den flitigt tävlande Andreas Kramer med tillsammans med bland andra världsettan Emmanuel Wanyonyi från Kenya som i år har sprungit under 1:42.

Se tidsprogram och startlistor på Diamonds Leagues hemsida.

***

Annons

Samma dag tävlar tre svenskar på Continental Tour-tävlingen FBK Games i nederländska Hengelo. Simon Pettersson möter bland andra världsrekordhållaren Mykolas Alekna i diksus. Yolanda Ngarambe ställs mot brittiskan Melissa Courtney-Bryant som gjort under fyra minuter på 1500 meter.

Damernas kula har ett otroligt vasst startfält med fyra kvinnor som stött över 20 meter någon gång i karriären. Fanny Roos har ett årsbästa på 18.99 och finns med i tävlingen.

FBK Games sänds på World Athletics hemsida med start 17.45.

Läs mer på tävlingens hemsida.

***

Annons

Sixarbysimons Kast avgörs på Örbyhus Idrottsplats med start klockan 11.30 på lördag. Med i tävlingen finns bland andra Simon Pettersson, Caisa-Marie Lindfors och Vanessa Kamga som alla kastar diskus.

***

Fredag till söndag fylls Slottsskogsvallen i Göteborg av både barn, ungdomar och elitaktiva som ska tävla på Världsungdomsspelen. I Torshälla är det dags för OCR-SM i sprint som är en del av Tors Trophy. SM-tävlingarna avgörs på söndag.

Till hemsidan för Världsungdomsspelen.

Läs mer om OCR-SM här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Henrik Larsson20240608 0092
Henrik Larsson EM-fyra – svenska protesten avslogs

Henrik Larssons struliga semifinal tog honom till en final som visade sig bli minst lika strulig – åtminstone i efterhand när en protest lämnades in för att få en av italienarna diskad och flytta Henrik från fjärde till tredje plats, en protest som s…

LÄS MER