Annons

Annons

Truppen till European Throwing Cup presenterad

Simon Pettersson 9431 Simon Pettersson under European Throwing Cup 2022.

Om knappt två veckor, 9-10 mars, är det dags för European Throwing Cup som för tredje året i rad arrangeras i portugisiska Leiria. I den svenska truppen som reser till Portugal finns bland andra OS-silvermedaljören Simon Pettersson som gör säsongsdebut i diskus.

European Throwing Cup arrangeras som ett komplement till inomhussäsongen där långa kast inte har möjlighet att delta. Tävlingen startade 2001 och för tredje året i rad står Leiria i Portugal värd för arrangemanget. 

Tävlingen pågår under två dagar, 9-10 mars, och Sverige skickar en trupp på 13 aktiva där Upsala IF:s Simon Pettersson och Hässelbys Vanessa Kamga båda gör spännande säsongsdebuter i diskus. Vanessa som i år har kastat diskus inomhus är även anmäld i kula där hon i vinter höjt sig till 17.31.

Släggkastarna Grete Ahlberg från Hammarby och Ragnar Carlsson från Hässelby gör även de intressanta starter. Båda tog ISM-guld i vikt för knappt två veckor sedan och Ragnar har redan kastat 74.88 i slägga under 2024.

Se hela den svenska truppen här.

Läs mer på tävlingens hemsida.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Albufeira Bilder
Träning, kunskapsutbyte och viktigt lagbygge i Albufeira

I helgen reste stora delar av det svenska friidrottslandslaget till Albufeira, Portugal för träningsläger. På programmet står massvis av träning, men även möten av olika slag. "Förhoppningen är att lägret skapar ett stort värde på flera olika plan",…

LÄS MER
Benke Karin NY
Benke och Karin basar över nytt PC i Malmö

Benke Blomkvist och Karin Olsson är inga nya namn inom Svensk Friidrott och de är nu tillbaka på förbundet i nya roller. Tillsammans har de under våren startat upp prestationscentrum sprint/häck i Malmö med målet att på ett bättre sätt kunna stötta b…

LÄS MER